Nova Kuga, izdelana v Evropi za evropske kupce, kar je bilo eno od osnovnih vodil dosedanjega modela, želi poleg nekaterih oblikovnih popravkov navdušiti z zmogljivejšimi hibridnimi pogonskimi sklopi, brezhibno povezljivostjo in asistenčnimi sistemi najnovejše generacije, kar jo dela idealno za vsakodnevne dogodivščine.

Priključni hibrid PHEV omogoča polnjenje na domačih ali javnih polnilnicah, z dosegom do 69 km v popolnoma električnem načinu. Hibridna Kuga Hybrid s popolnim električnim načinom vožnje do 64% v mestu in dosegom do 900 km z enim rezervoarjem goriva zagotavlja priročnost.

Kuga priključni hibrid in Kuga hibrid AWD ponujata elektrificirano vožnjo s pospeševanjem in izpusti. Z vlečno zmogljivostjo do 2100 kg nova Kuga prekaša konkurenco, omogoča vleko različnih prikolic, od bivalnih prikolic do prikolic za prevoz konj.

Nova Kuga preseneča s svežim oblikovanjem in povezljivostjo. Elegantne različice, od Titanium do ST-Line in Active, imajo edinstvene značilnosti. V notranjosti se ponaša s sistemom SYNC 4, ki omogoča hiter dostop do informacij in povezljivost s pametnimi telefoni.

Napredne tehnologije za pomoč vozniku, kot so aktivni tempomat in 360-stopinjska kamera, olajšajo vožnjo. Nova Kuga je tudi izjemno praktična, omogoča povečanje prostora za noge ali dodatnega prtljažnega prostora.

Nova Kuga je na voljo v različnih izvedbah, vključno z novo, robustno različico Active. Z napredno tehnologijo osvetlitve in izdelavo v Fordovi tovarni v Valencii v Španiji, kjer se uporablja 3D-tiskanje delov, zagotavlja visoko kakovost in trajnost.