Pro Electric SuperVan je najnovejši v seriji prototipov Fordovih kombijev. Na tokratnem Festivalu hitrosti v Goodwoodu se je predstavi z 2000 konjskih moči in brutalnim pospeškom od 0 do 100 v manj kot 2 sekundah. Razvit je na osnovi Forda Pro Electric SuperVana, vendar popolnoma predelan. Zmogljivost čistokrvnega hiperkombija zagotavljajo štirje elektromotorji, ki jih poganja tekočinsko hlajena 50 kWh baterija, nameščena v spodnjem delu vozila z nadzornim sistemom po meri.

Šasija združuje E-Transit Custom z jeklenim okvirjem in sestavljenimi ploščami karoserije. Ford Pro Electric SuperVan je konceptno vozilo, ki je nastalo v sodelovanju z oddelkom Ford Performance in elektrificiranimi strokovnjaki za reli in dirke Stard v Avstriji, zunanji dizajn pa je izdelala ekipa Ford Design iz Kölna v Nemčiji.

 

Pro Electric SuperVan vključuje tudi komponente aktualnega E-Transit Custom, kot je denimo multimedijski sistem. Preko njega je mogoče med ostalim izbrati različne načine vožnje: Cesta – za normalno vožnjo, Track – za usklajevanje hitrosti in ovinkov na stezi z dirkalnimi slick pnevmatikami, Drag – za največje pospeševanje na stezi z radialnimi dirkalnimi pnevmatikami, Drift – za spektakularno driftanje , demonstracije agilnosti in vožnje po snegu, Rally – za optimalno delovanje na rally testih na asfaltu in gramozu s posebnimi pnevmatikami.

Ford Pro Electric SuperVan ima ekscentričen slog, z ogromnimi koloteki in videzom, ki zagotovo ne ostane neopažen. Sprednji del, stranski pragovi in ​​zadnji difuzor z  izklesano obliko, so le nekateri elementi, značilni za dirkalne avtomobile. Linije zadka se spektakularno zaključijo v zadnjem spojlerju v obliki plavuti, da ustvarijo tlačno silo in zagotavljajo večjo moč in oprijem na progi.