Volkswagen je predstavil novo električno vozilo v svoji seriji ID.7, ki je znan po svojem naprednem oblikovanju in velikem dosegu. ID.7 Tourer, kot eden prvih popolnoma električnih karavanov v višjem srednjem razredu, razširja ponudbo Volkswagnovih električnih modelov v Evropi. V tem segmentu se pridružuje tudi popolnoma novi Passat Variant.

Oba modela, ID.7 Tourer in Passat Variant, združujeta različne vrste pogonov, ki pokrivajo širok spekter potreb voznikov. Ponujata visokoučinkovite bencinske in dizelske možnosti, priključne hibrade z več kot 100 km (WLTP) predvidenega električnega dosega ter povsem električna vozila. ID.7 Tourer poudarja prednosti električne mobilnosti, s čistimi emisijami in izjemnim dosegom do 685 km (WLTP), kar ga postavlja kot idealno poslovno vozilo.

Volkswagen cilja na začetek predprodaje ID.7 Tourer v prvem četrtletju letošnjega leta v Evropi. S tem dodatkom k svoji električni liniji želi podjetje zadovoljiti potrebe voznikov, ki iščejo kombinacijo učinkovite mobilnosti, udobja in prostornosti v višjem srednjem razredu. V Sloveniji bo po napovedih vozilo predstavljeno v začetku jeseni letos.