Kia Motors razkriva občutno prenovljenega križanca Stonica, ki naj bi še dodatno okrepil svoj položaj v razredu manjših križancev (B-SUV). Izboljšani Stonic zdaj voznikom ponuja nove ‘Smartstream’ motorje in inovacije za večjo učinkovitost. Sem sodi med ostalim novi bencinski 48-voltni blagi hibrid ‘EcoDynamics+’, ki je lahko opremljen tudi s Kiinim novim ‘clutch-by-wire’ inteligentnim ročnim menjalnikom.

Zunanjost Stonica in notranjost ne kažeta sprememb, vendar ponujata več možnosti prilagajanja osebnemu okusu ostajata skorajda nespremenjena, a bodo lastniki dobili veliko več možnosti prilagajanja vozila posamezniku kot prej, saj bodo na voljo nove barve karoserije in strehe, dodani so novi barvni paketi in nov dizajn platišč.  V notranjosti bodo voznik in sopotniki najprej opazili večji, 8-palčni zaslon na dotik (prej 7-palčni) z infotainment in navigacijskim sistemom ter novimi funkcijami 2. faze Kiine telematike UVO Connect. Varnost in vozniška asistenca sta nadgrajena z novimi naprednimi asistenčnimi sistemi (ADAS).

Stonic je na evropskem trgu od konca leta 2017. V tem obdobju je na letnem nivoju 4. najbolj prodajan model za hišnimi modeli Ceed, Sportage in Picanto. Skupno so v Evropi do danes prodali več kot 150.000 Stonicov. Pri nas in drugod v Evropi je napovedan jeseni.