Defender 90 in Defender 110 sta te dni dobila še tretjo različico Defender 130, ki v podaljšani izvedbi dodaja novo razsežnost družini terenskih vozil. V treh vrstah sedežev polne velikosti sprejme do osem odraslih.

Novi Defender 130 se predstavlja s številnimi izboljšavami in tehnologijami, zunanjega in notranjega oblikovanja, z najboljšim razmerjem med udobjem, običajno vzdržljivostjo in zmogljivostjo vozil Defender.

Ob praznovanju kraljičinega platinastega jubileja bo znamka Land Rover njenemu veličanstvu podarila posebej prilagojeno vozilo Defender 130, ki bo služilo v podporo delovanju britanskega Rdečega križa v Združenem kraljestvu. Inženirji znamke Land Rover bodo sodelovali s predstavniki dobrodelne organizacije, katere pokroviteljica je njeno veličanstvo kraljica, in skupaj bodo prilagodili vozilo Defender 130, ki ga bodo začeli uporabljati že letos.

Znamka Land Rover že od leta 1954 podpira Mednarodno federacijo društev Rdečega križa in Rdečega polmeseca (IFRC) in zelo smo ponosni, da ohranjamo svoje sodelovanje z največjo svetovno humanitarno organizacijo. Pri programu testiranja vozil Defender so pred njihovo svetovno premiero leta 2019 sodelovali tudi strokovnjaki globalne flote vozil organizacije IFRC.

Novi Defender 130 ima podaljšano karoserijo 340 mm in zato večjo notranjost. Poleg večje notranjosti z razporeditvijo sedežev 2+3+2 odkriva tudi prostoren prtljažnik velikosti 2.516 litrov. Novost je ekskluzivna nova barva Sedona Red, ob tem pa tudi štiripodročna klimatska naprava in serijsko vgradili zračno vzmetenje za še večje udobje vožnje. Na voljo je tudi nekaj novih paketov, od raznolikih zunanjih do notranjih možnosti izbire opreme, kjer velja omeniti predvsem novo oblogo spodnjega dela karoserije okoli celotnega vozila v barvi Ceres Silver Satin.

Napredne tehnologije so prispevale večji 11,4-palčni zaslon na dotik Pivi Pro, z naprednim sistemom za informacije in zabavo. Pivi Pro najde in pripelje do katerega koli kraja na planetu do 3 m2 natančno, brez potrebe po telefonskem signalu. Edinstveno okolje v notranjosti ustvarja usnje v barvi Light Oyster in nov furnir v barvi Natural Light Oak ter belo prašno lakirano ogrodje armaturne plošče s še več kromiranimi podrobnostmi.

Različica First Edition (Prva izdaja) želi ponuditi najboljše, kar nudi vozilo Defender 130 na voljo v treh konfiguracijah z različnimi specifikacijami, od katerih ima vsaka posebno temo oblikovanja.

Novi Defender 130 je že mogoče naročiti in izbrati po svojem okusu na www.landrover.com/vehicles/defender/