Maserati je objavil prve posnetke novega, srednje velikega športnega SUV-ja z zagotovilom, da je že pripravljen na letošnjo jesen, ko naj bi šel v proizvodnjo. Grecale je vse prej kot nepomemben novi model srednje velikosti z dolžino 4,80 m, nastal na novi platformi Giorgio, enaki kot Alfa Romeo Stelvio. Maserati mu pripravlja mesto pod modelom Levante. Na trgu bo neposredni tekmec Porschejevemu Macanu.

Prvi primerek (na fotografijah), ki so ga ujeli pri testiranju je zapeljal z montažnih linij v Cassinu in je bil fotografiran pred zgodovinskim sedežem Maseratija na Viale Ciro Menotti v Modeni s komaj opazno, zelo diskretno kamuflažo. Glede na fotografije posnete v gibanju so določene podrobnosti rahlo zabrisane.

Grecale bodo proizvajali v posodobljeni tovarni Cassino. V tovarno so vložili 800 milijonov evrov. Maserati je neuradno za novi športni SUV izbral 4-valjni 2,0-bencinski motor z 48-voltnim lahkim hibridnim sistemom skupne moči 330 KM. Nato bi se ji lahko pridružila nehibridna različica z močjo 280 KM. Kasneje lahko pričakujemo tudi prvenec športne različice, opremljene z novim 3,0-litrskim V6 Nettuno, ki je debitiral v MC20. Leta 2022 naj bi prišla tudi popolnoma električna različica z dvema elektromotorjema, z baterijo 90 kWh in z 800-voltnim polnilnim sistemom. Na voljo bo celotna serija sistemov za pomoč vozniku, zaradi katerih bo Maserati Grecale skladen z 2. stopnjo avtonomne vožnje.