Mazda2 vstopa v novo modelsko leto z nekaterimi svežimi, na zunaj komaj opaznimi oblikovnimi popravki. Večje posodobitve je doživela notranjost in pogonski agregati. Nadgrajeni, zmogljivejši 1,5-litrski bencinski motor zagotavlja tudi nižjo porabo goriva. Na voljo je v treh različnih različicah moči in navora: 75 KM in 143 Nm, 90 KM in 151 Nm ter 115 KM in 151 Nm. Močnejše različice vključujejo lahki hibridni sistem. Menjalnik je ročni, šeststopenjski samodejni je na voljo samo v različici z 90 KM in ga ni mogoče kombinirati z blagim hibridom. Posodobitev motorja zagotavlja kompresijsko razmerje 15: 1; po navedbah japonskega podjetja ta rešitev zmanjšuje emisije za 12% v homologacijskem ciklu.

Karoserija Mazde 2 ostaja nespremenjena. Osvežen je tudi svetlobni “podpis” LED žarometov. Dodatno so na voljo še prilagodljive LED luči, sestavljene iz 20 svetlobnih elementov. Osvežen videz ponujata odbijača z novo kromirano obrobo in po novem sijajni videz 16-palčnih aluminijastih platišč. Mazda2 bo na izbiro z dvema novima barvama karoserije Platinum Quartz in Deep Crimson. Multimedijski sistem Mazda Connect je zdaj združljiv z Android Auto in Apple Carplay.

 

Mazda 2 z letnico 2022 obljublja boljšo zvočno izolacijo in izboljšano zasnovo sprednjih sedežev. Spremenjena nastavitev Mazde 2 in posodobljena programska oprema sistema Vectoring Control Plus, temelji na zmanjšanju navora motorja za boljši oprijem koles in manjše vrtenje volana. Ob prilagodljivih LED žarometih sta novost še fotokromatično ogledalo in ogrevan volan. Napredni sistemi za pomoč vozniku ADAS so zdaj bogatejši za funkcijo prepoznavanja prometnih znakov, 360 ° kamero, indikator voznega pasu in sistem za vzdrževanje voznega pasu.