Mercedes-AMG s pomladjo širi svojo paleto športnih modelov z najnovejšim AMG GT S Roadster, privlačnim, odprtim dvosedežnikom. Z najnovejšim predstavnikom ima družina AMG GT 12 športnih modelov: dva kupeja, tri Roadsterje, dve privatni tekmovalno-športni vozili in tri štirisedežne kupeje. Novi visokozmogljivi AMG GT S Roadster je zasnovan na osnovi lahkega okvirja, motorja V8 biturbo, 7-stopenjskega menjalnika z dvojno sklopko, diferenciala zadnje osi in športnega vzmetenja z aluminijastimi dvostopenjskimi osmi.

V primerjavi z AMG GT Roadsterjem je AMG GT S Roadster s številnimi posodobitvami motorja, vzmetenja, zavor, dizajna in notranjosti, po uradnih virih občutno zmogljivejši. AMG-jev 4,0-litrski V8 biturbo zmore 348 kW/522 KM in najvišji navor 670 Nm, na voljo že od 1900 do 5.000 vrtljajev.

Osemvaljnik jamči športne zmogljivosti v vseh hitrostnih območjih, visoko učinkovitost ter nizko porabo goriva in emisij. Od 0 do 100 km/h potrebuje 3,8 s, najvišjo hitrost pa doseže pri 308 km/h. Naročila za novi AMG GT S Roadster so uradno odprta, na trgu je napovedan v juliju letos.