Pred vrati je osma generacija privlačnega roadsterja Mercedes-Benz SL. Inženirji razvojnega oddelka Mercedesa-AMG opravljajo še zadnje preizkuse kakovosti in vzdržljivosti materialov ob nizkih polarnih temperaturah na zasneženih cestah zaprtega poligona na Švedskem, blizu Polarnega kroga.

Končna nastavitev popolnoma spremenljivega sistema štirikolesnega pogona 4MATIC +, ki je prvič vgrajen tudi v SL, se tako odvija v zimskih regijah. Tudi preoblikovana streha iz posebne tkanine se mora izkazati v zahtevnih vremenskih razmerah, ki vladajo v bližini polarnega kroga. Dinamika vodenja tega legendarnega Roadsterja, ki naj bi bil prvič predstavljen letos, bo kmalu dokončno izpopolnjena – med drugim tudi na severni zanki Nürburgringa.

Na najzahtevnejšem dirkalnem krogu na svetu bodo strokovnjaki Mercedes-AMG poskrbeli, da bo ta najnovejša interpretacija SL bolj kot kdaj koli prej temeljila na njihovih preverjenih športnih karakteristikah. Z različicami, ki bodo v prihodnosti izključno pod oznako Mercedes-AMG, ostaja novi Roadster zvest edinstvenemu dizajnu, priznani kakovosti in notranjem razkošju opreme, kot nova interpretacija ikone, ki od leta 1952 nadaljuje zgodbo o uspehu tudi z vidika ekskluzivnosti.