Novi GLC Coupé družuje eleganten dizajn s športnimi voznimi lastnostmi. Elektrificiran pogon kot blagi hibrid ali priključni hibrid, obsežne nadgradnje standardnih funkcij in zadnja generacija infotainment sistema MBUX z novimi funkcijami. Na zahodnoevropskih trgih na voljo od julija 2023.

Nova različica s padajočo streho srednje velikega športnega terenca s trikrako zvezdo je dolga 4,76 m (3 cm več od trenutno naprodaj), v višino pridobi pol centimetra in kljub nespremenjeni širini (1,89 m) športna. Še bolj impozantna prisotnost na cesti zaradi povečanega sprednjega (6 mm več) in zadnjega (23 mm več) koloteka.

 

»Osvežen« slog zunanjosti je poleg pomlajenega in dinamičnega videza učinkovitejši tudi z aerodinamičnega vidika za 0,3 na 0,27. Standardna oprema, ki jo je mogoče integrirati s črpanjem z dolgega seznama možnosti, je zelo popolna. Vsi modeli so na primer opremljeni z 18-palčnimi litimi platišči in okrašenimi s kromiranimi zaključki, znotraj standardne opreme pa je velik “viseči” zaslon na dotik pred armaturno ploščo, ki skupaj s tistim za volanom prenaša vse informacije na vozilu, ki jih zagotavlja multimedijski sistem MBUX. Na voljo je tudi ogrevanje sprednjih dveh sedežev brez doplačila.

Mercedes GLC Coupé je športni SUV, zasnovan za dolga potovanja, vendar se novi SUV po besedah ​​proizvajalca ne boji, da bi si umazal kolesa. Ko zapusti asfalt, lahko s posebnimi nastavi pnevmatskih športnih podvozij (serijsko pri vseh različicah) in video kamera vozniku zagotovita popoln pogled na okolico in mu pomagata zaznati premagati najtežje ovire. Cene še niso znane.