Nov oblikovalski pristop notranjosti Mustanga Mach-E odkriva povsem drugačno izkušnjo kot pri ostalih modelih te znamke. Nova zasnova notranjosti želi doseči najvišjo skladnost vseh področij, ki jih uporabniki želijo in pričakujejo – prostornosti, tehnologije in občutka ‘topline’. Ford se zavzema za, kot ga je imenoval, »redukcijsko oblikovanje, torej, manj vseh odvečnih gumbov in tipk različnih funkcij predvsem na armaturni plošči ter tako odpraviti nered in ustvariti celovit prostor. Mustang Mach-E z velikim, v sredino postavljenim zaslonom na dotik odslej na enem mestu združuje številne elemente za upravljanje funkcij vozila.

Z uglajeno armaturno ploščo in vgrajenim zvočnikom želi narediti najnovejši korak v stalnem prizadevanju za kar najprijetnejšo izkušnjo vožnje in potovanja. Ford kot primer navaja blazinice za brezžično polnjenje in digitalna navodila za uporabo, ki odpravljajo nepotrebne kable in papir. Skoraj četrt milijona navdušencev nad e-športi je z izpolnjevanjem spletnih anket pomagalo določiti videz – notranjosti in zunanjosti – našega ekstremnega dirkalnika Team Fordzilla P1.

Kot prikazuje video, so številne inovacije skozi leta razvoja in izpopolnjevanj pripeljala do sodobnih vrhunskih notranjosti