Na nedavni razglasitvi nagrad za oblikovanje GOOD DESIGN 2017 je Kia Motors v kategoriji »prevoz« prejela oblikovalske nagrade za 3 najnovejše modele: za novo kompaktno kombilimuzino Rio, športno limuzino Stinger in hibridnega križanca Niro. Nagrade GOOD DESIGN je Kia za svoja nova vozila prejela že osmo leto zapored in sicer za konceptna Telluride iz leta 2016 in GT4 Stinger iz leta 2014, kot tudi za serijska modela – električni Soul EV in limuzino Cadenza. Tokrat nagrajeni modeli Rio, Stinger in Niro so nastali na osnovi skupnega sodelovanja treh oblikovalskih studijev Kie v korejskem Namyangu, kalifornijskem Irvineu in nemškem Frankfurtu.

Slavnostna podelitev nagrad bo tradicionalno potekala v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje v Chicagu, v sodelovanju z Evropskim centrom za arhitekturo, umetnost, oblikovanje in urbane študije. Žirija GOOD DESIGN, ki jo sestavljajo neodvisni strokovnjaki s področja dizajna, avtomobilske industrije in medijev, je ocenjevala na osnovi različnih kriterijev – inovativen dizajn, nove tehnologije, oblika, materiali, izdelava, koncept, uporabnost, energetska učinkovitost in okoljska občutljivost. Vsi trije letošnji Kiini predstavniki so zadovoljile vse zahtevane kriterije.

Letošnja že 67-ta podelitev priznanj GOOD DESIGN sodi med najstarejša in najprestižnejša svetovna priznanja z oblikovalskega področja. Nagrade, ki jih podeljujejo od leta 1950, nagrajujejo najbolj inovativne in najnovejše oblikovalske stvaritve s področja industrije, izdelkov in grafike iz Evrope, Azije, Afrike in obeh Amerik. Letos je žirija ocenjevala oblikovalce in izdelovalce iz 49 držav.