Audi namenja svoj najmočnejši dizelski motor prvič tudi modelom S5. Trilitrski V6 TDI modelov S5 Coupe’ TDI in S5 Sportback TDI z močjo 255 kW/347 KM in navorom 700 NM jamči povprečje porabe 6,2 l/100 kilometrov. TDI motor je podprt z električnim kompresorjem in s pomočjo blage hibridne tehnologije povečuje učinkovitost, ki je v kombinaciji moči in navora nekaj posebnega v tem razredu. Novi modeli S porabijo v povprečju 19 odstotkov manj goriva kot njihovi predhodniki z bencinskimi motorji, čeprav proizvajajo bistveno večji navor, zagotavlja Audi.

S5 Coupe’ s šestvaljnim dizelskim motorjem potrebuje z mesta do 100 km/h le 4,8 s, S5 Sportback pa 4,9 sekunde od 0 do 100 km / h. Največja hitrost je elektronsko omejena na 250 km / h. S temi značilnostmi predstavlja dizelski V6 motor vir agilnosti, spontanosti, nizke porabe goriva in dolge razdalje. Ima tudi izrazit športni zvok. Modeli Audi S5 z motorji TDI bodo na evropskem trgu na voljo od maja 2019.

Začetna cena v Nemčiji za S5 Coupé TDI in S5 Sportback TDI znaša 65.300 evrov. Cena vključuje najbolj značilne dodatke standardne opreme Audija A5 oprema v vrednosti približno 7.000 evrov, navajajo uradni viri. Gre za LED žaromete z dinamičnimi smerniki, športno vzmetenje S s prilagojeno napetostjo nastavljanja in dušenja vzmetenja, 18-palčna aluminijasta platišča, sprednje ogrevane športne sedeže s prilagodljivim sprednjim delom oblečene v Alcantaro in usnje, vtisnjenim logotipom S in ter športno oblikovane odbijače.