Nissan s študijo ‘videti nevidno’ na sejmu zabavne elektronike CES razkriva svojo vizijo vozila, ki bo voznikom z združevanjem realnega in navideznega sveta pomagala ustvariti vrhunsko izkušnjo povezanega vozila.

Invisible-to-Visible s šifro I2V predstavlja tehnologijo prihodnosti. Nastaja v programu Nissanove inteligentne mobilnosti, vizije podjetja za spremembe na področju pogona, vožnje in integracije avtomobilov v družbo. Obiskovalci sejma CES si bodo lahko na Nissanovem razstavnem prostoru ogledali prihodnost vožnje s tehnologijo I2V v interaktivni tridimenzionalni potopitveni izkušnji.

Tehnologija I2V bo voznikom zagotavljala podporo s povezovanjem podatkov iz zaznaval v vozilu in zunaj vozila s podatki iz oblaka. Sistem bo tako lahko spremljal neposredno okolico vozila in tudi predvidel, kaj voznika čaka za stavbo ali za vogalom. Voznik bo za prijetnejšo vožnjo voden na interaktiven, človeški način, denimo z avatarji, ki se bodo pojavljali v vozilu.

I2V z izkoriščanjem možnosti navideznih svetov odpira neštete priložnosti za storitve in komunikacijo, vožnja pa bo tako postala bolj praktična, udobna in vznemirljiva.Sejem CES 2019 bo potekal od 8. do 11. januarja v sejemskem središču v Las Vegasu.