Nissan Qashqai je pionir med kompaktnimi mestnimi terenci. Naprodaj je že od leta 2007 in od takrat je med najbolj priljubljenimi v Evropi. Februarja bo Nissan praznoval 10-letnico modela Qashqai, ki jo bo obeležil v velikem slogu, s številnimi dogodki in aktivnostmi.

 

Nissan Qashqai 10th Birthday

 

V desetih letih, odkar je Qashqai na trgu, je na globalni ravni prepričal 3,3 milijonov kupcev. Prodaja mestnih terencev iz segmenta C v Evropi se je v tem obdobju povečala z 0 na 2,6 milijona enot zgolj v letu 2016. Skoraj vse glavne avtomobilske znamke ponujajo vozila v tem segmentu, na trgu pa je trenutno 21 avtomobilov, ki so drug drugemu neposredni konkurenti. Vendar Qashqai ostaja na prvem mestu.

 

Nissan Qashqai 10th Birthday

 

Leta 2016 je Nissan v Evropi prodal 261.429 Qashqaijev (vključno z Rusijo, Ukrajino in Kazahstanom). To predstavlja 10 % tržni delež in 5,2 % rast v primerjavi s predhodnimi 12 meseci. Uspeh pa se je razširil tudi onkraj Evrope, saj je globalna prodaja modelov Nissan Qashqai dosegla 3,3 milijona enot v skupaj 137 državah po vsem svetu.10-letni pregled uspešne zgodbe Nissana Qashqai je zajel tudi jubilejni video.