Nissan odkriva prve informacije o novi Navari, oblikovno in tehnično izpopolnjeni, robustnejši, pametnejši in varčnejši Navari. V Evropi je že naprodaj. Novost predstavlja med ostalim povsem novi 6-stopenjski ročni menjalnik. Boljšo vožnjo, upravljanje in udobje zagotavljajo preoblikovane obese, sprednje in zadnje kolutne zavore, večje dovoljene obremenitve ter najdaljšo garancijo za obdobje 5 let oziroma 160.000 km.

Navarin motor z dvojnim turbopolnilnikom je na voljo v dveh različicah, in sicer 120 kW/ 163 KM in 140kW/190 KM. Zaradi nadgradnje z enojnega na dvojni tubopolnilnik razvije osnovni motor za 22 Nm večji navor in tako doseže 425 Nm. Zmogljivejši motor zagotavlja prihranek pri porabi goriva od 6,9 litra na 100 km (pretvorjeno v vrednosti NEDC pri kombinirani vožnji), izpusti pa zdaj znašajo do 183 g CO2 /km.

Novost letošnjega modela je pametni sistem za nadzor stabilnosti prikolice. Novi sistem predvidi nagibanje prikolice s prepoznavanjem zanašanja vozila in minimalno popravlja zaviranje posameznih koles in zmanjšuje navor, s čimer vozilo in prikolica ostajata pod nadzorom. Tudi v tej različici so vključeni inteligentni sistem za zaviranje v sili, sistem za pomoč pri speljevanju v klanec, sistem za nadzor spusta po klancu in inteligentni nadzor okolice vozila. Dodatno spremenjen je bil tudi 7-stopenjski avtomatski menjalnik.

Komunikacija voznika z vozilom poteka preko novega informacijsko-razvedrilnega sistema NissanConnect, ki je doživel radikalno prenovo strojne in programske opreme, s prikazovanjem informacij s telefona na novem 8-palčnem zaslonu z visoko resolucijo. Izvedenke z višjo stopnjo opremljenosti imajo zdaj LED-žaromete in notranjo karoserijo v visokosvetleči črni barvi, ki nadomešča kromirane dele prejšnjega dizajna. Navara vključuje tudi vseevropsko garancijo za obdobje 5 let oz. do 160.000 km.

Navara je naprodaj v 109 državah po vsem svetu, ta model pa je bil oblikovan z mislijo na evropske kupce. Proizvajajo ga v tovarni NMISA v Barceloni, ki je nedavno praznovala 35. obletnico delovanja. Posamezni elementi Nissanovih izkušenj iz razreda križancev zdaj krepijo Navarino odlično vsestranskost, ki krasi 12 zaporednih generacij tega modela in številnih posebnih serij. Zaradi uspeha najnovejšega modela Navara ‘N-Guard’ bo Nissan to izvedenko proizvajal še naprej. Cena izvedbe z dvojno kabino se prične pri 32.150 €, izvedba s podaljšano kabino pa pri 31.850.