Bliža se uradna predstavitev novega Formentorja. Znamka CUPRA začenja s kampanjo za predhodne rezervacije prvega modela, ki je v celoti nastal pod novo avtomobilsko znamko. Na osnovi partnerstva z nogometnim klubom FC Barcelona je CUPRA postala uradni avtomobilski in mobilnostni partner kluba, zato je CUPRA Formentor tudi uradno vozilo nogometnega kluba FC Barcelona, ki ga bo uporabljala za institucionalne namene. Partnerstvo poleg tega igralcem, ki bi radi uživali v vožnji z novim modelom, ponuja priložnost, da svoj CUPRA Formentor prilagodijo lastnim željam. To omogočajo številne možnosti individualizacije s široko paleto barv in raznimi drugimi oblikovalskimi elementi. Med prvimi igralci, ki so izrazili željo po paradnem modelu znamke, je nemški nogometni vratar Marc ter Stegen, ki je februarja postal globalni ambasador znamke CUPRA. Uradni video posnet v Barceloni prikazuje, kako igralci prve postave, med katerimi je tudi Marc ter Stegen, poprimejo za volan CUPRA Formentorja

Platforma za zbiranje predhodnih rezervacij za CUPRO Formentor bo odprta od 8. julija. Ker se 20.000 potencialnih kupcev že zanima za novi model, se je znamka odločila, da bo pripravila spletno platformo, prek katere bo mogoče kar od doma oddati predhodno rezervacijo za ekskluzivno uvodno serijo vozila. Kdor se bo za to možnost odločil bo lahko med prvimi, sedel za volan novega Formentorja.

Uvodna serija Formentorja bo opremljena z bencinskim motorjem 2.0 TSI s turbopolnilnikom, ki skupno razvije moč 228 kW (310 KM) in 400 Nm navora. Ekskluzivna mat petrolejno modra barva zunanjosti vozilu prinaša dodatno vizualno eleganco in značaj, ki ga še dodatno krepi markantni videz 19-palčnih aluminijastih platišč, v katerih se bohotijo 18-palčne visokozmogljivostne zavore Brembo. Športen zunanji dizajn CUPRA Formentorja se popolnoma ujema z moderno notranjostjo, ki zajema školjkaste sedeže v petrolejno modri barvi ter okrasne bakrene dodatke in poudarke v temnem aluminiju.

Uvodna serija bo na ceste zapeljala jeseni. Od leta 2021 bo na trgu na voljo tudi priključnohibridna različica (PHEV) s skupno sistemsko močjo 180 kW (245 KM) in okrog 50 kilometri izključno električnega dosega.