Audi predstavlja drugo generacijo uspešne, kompaktne A3 limuzine s štirimi vrati, digitalno in v celoti povezane – od infotainmenta do asistenčnih sistemov. Pod elegantno karoserijo novi pogoni in izpopolnjeno uravnavanje vzmetenja, kot navajajo viri, zagotavljajo vozniško izkušnjo, ki je enako učinkovita in dinamična.

Nov sprednji del poudarja velik enojni okvir Singleframe z rešetko iz satja in v najbolje opremljenem modelu tudi Matrix LED luči, ki prispevajo novi limuzini poseben svetlobni podpis, skladno s stopnjo serijske opreme.

Notranjost je v celoti osredotočena na voznika, tako po zasnovi kot z osrednjim zaslonom in načinom upravljanja. Instrumentna plošča z osrednjim 10,1-palčnim zaslonom na dotik MMI je rahlo nagnjena proti vozniku, digitalna tudi v osnovnem modelu.

Novi A3 limuzina bo najprej na voljo z dvema različicama motorja TFSI in TDI motorjem. Kot zagotavljajo pri Audiju, jim je skupna visoka učinkovitost. A3 35 TFSI z 1,5-litrskim motorjem z neposrednim vbrizgom razvije 110 kW (150 KM) in je na izbiro z novo razvitim šeststopenjskim ročnim menjalnikom in s hitrim sedemstopenjskim S tronicom.

Tudi 2.0 TDI s 110 kW (150 KM) si bo moč omisliti s sedemstopenjskim S tronicom, z menjavo zobnikov prek novega stikala s tehnologijo shift-by-wire.

Predprodaja nove A3 limuzine se v Nemčiji in na  številnih drugih trgih začne konec aprila 2020, prve dobave pa poleti. Začetna cena za različico A3 35 TFSI s 110 kW (150 KM) je določena pri 29.800 EUR, kmalu za tem bo na trgu sledil še vstopni bencinski motor z začetno ceno 27.700 EUR.