Nova Mazda 2 Hybrid je prvi avtomobil s “polnim” hibridnim sistemom japonskega proizvajalca. Nastala je na osnovi industrijskega sodelovanja med Mazdo in Toyoto in je pravzaprav Toyota Yaris z logotipom Mazde na pokrovu motorja. V Evropi jo lahko pričakujemo od pomladi 2022. Na voljo bo v treh nivojih opreme: Pure, Agile in Select.

Mazde 2 Hybrid združuje 3-valjni 1,5-litrski atmosferski bencinski motor moči  68 kW/93 KM, v kombinaciji z električnim agregatom 59 kW, kar omogoča skupno sistemsko moč 68 kW/116 KM. Od 0 do 100 km/h potrebuje 9,7 sekunde in doseže največjo hitrost 175 km/h. Mazda 2 se ob zagonu in pri nizki hitrosti premika samo z električnim motorjem; med vožnjo pa se za čim boljši izkoristek izmenjujeta bencinski motor in električni agregat. Polnjenje akumulatorja elektromotorja upravlja generator, ki ga poganja termični motor.

Toyota in Mazda sta se dogovorili, da bo Mazda prepustila segment B, avtomobilov do dolžine 4 metrov, ki so strateškega pomena v Evropi Toyoti, ki ji bo dobavljala uveljavljen agregat s hibridnim sistemom, kar je bistvenega pomena za zmanjšanje emisij. Toyota pa bo lahko izkoristila ta sporazum za amortizacijo razvojnih stroškov Yarisa, s čimer bo francoska tovarna v Valenciennesu, kjer nastaja Yaris z novo Mazdo 2 učinkovitejša.