Volvo S60 in V60 sta na varnostnih preizkusih prejela najvišje ocene 5 zvezdic neodvisne organizacije EuroNCAP, kar pomeni nadaljevanje odličnih rezultatov švedske znamke na področju varnosti. Letošnji varnostni preizkus Euro NCAP je bil z naskokom najbolj zahteven doslej, saj vsebuje nove, bolj zahtevne teste varnostnih tehnologij, ki vključujejo tudi zaznavanje kolesarjev, samodejno zaviranje v sili in ohranjanje voznega pasu. Pri Volvu so prepričani, da sta modela S60 in V60 trenutno med najbolj varnimi avtomobili na trgu.

Nastala sta na osnovi nove hišne platforme SPA (Scalable Product Architecture) in opremljena z najsodobnejšo varnostno tehnologijo, ki si jo delita s športnim terencem XC60 in modeli serije 90.

Vsi modeli znamke Volvo so standardno opremljeni z varnostnim sistemom City Safety s tehnologijo samodejnega zaviranja. Sistem City Safety je pri modelih S60 in V60 opremljen tudi s funkcijo samodejnega zaviranja v primeru nevarnosti trka z nasproti vozečim vozilom. City Safety je še vedno edini sistem na svetu, ki zaznava pešce, kolesarje in velike živali.