Audi te dni predstavlja tretjo generacijo tretjo generacijo modela TT v izvedbi kupe in roadster, ki je po 20 letih temeljiteje posodobljen. Oblikovalska ikona, kot so ga označili pri Audiju, odkriva svež športno eleganten dizajn, zmogljivejše motorje in širši izbor standardne opreme. Notranjost je usmerjena k vozniku, nov napreden dizajn 17-palčnih standardnih platišč, značilna ročica menjalnika, znana oblika lopute rezervoarja in dvojne okrogle izpušne cevi, dodatno poudarjajo športni videz vidno osveženih kupeja in roadsterja. Na izbiro so še 18, 19 in 20-palčna platišča in tri nove barve karoserije: kosmos modra, pulzno oranžna in turbo modra (samo linija S).


TT kupe in TT Roadster merita v dolžino 4,19 m, z medosno razdaljo 2,51 m. Na izbiro je vrsta motorjev različnih zmogljivosti ter 6-stopenjskim ali s 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko. Športni sedeži z vgrajenimi nasloni za glavo so v standardni nponudbi za Audi TT. Kupe ima na voljo 2+2 sedeža in prtljažnik 305 litrov, dvosedežni TT Roadster le 280 litrov. Instrumentna plošča je v digitalni obliki z 12,3-palčnim zaslonom, s klasičnim ali MMI terminalom. Dodatno je na voljo še vrhunska linija MMI navigation plus z MMI touch, ki združuje več funkcij in prepozna ročno vhodni signal ter med ostalim omogoča tudi zumiranje. Sistem glasovnega nadzora razume formulacije iz vsakdanjega govora.

Novi Audi TT bo na nemškem in ostalih evropskih trgih v zadnji četrtini leta 2018. Naročila bodo začeli sprejemati konec septembra. Začetna cena za TT Coupe’ bo približno 35.000 evrov, TT Roadster pa 37.500 evrov.