Z novim C5 se Citroen vrača v segment potovalnih limuzin z novo oblikovno zasnovo elegantne petvratne limuzine, praktičnostjo karavana in značilnostmi SUV-ja za boljšo zaščito in večjo vzdržljivost. Visoka stopnja udobja zajema aktivno vzmetenje Citroën Advanced Comfort® in sedeže Advanced Comfort, ki ustvarjajo salonski  videz in počutje. Vrhunske tehnologije, ki poenostavljajo bivanje v vozilu ponujajo prikaz podatkov v višini oči (Extended Head Up Display) in povsem novi informacijski sistem MyCitroën Drive in 12-palčni zaslon na dotik.

Cenik za novega Citroëna C5 X je že na voljo. C5 X je na voljo z bencinskim motorjem od 31.050 € dalje in s priključnim hibridnim motorjem od 42.800 € dalje. Na slovenskih cestah ga lahko pričakujemo v poletnih mesecih s februarjem pa na prodajnih mestih Citroen sprejemajo naročila. Na spletnem konfiguratorju si ga je že moč ogledati in sestaviti po lastnih željah.

C5 X omogoča izbiro med šestimi kovinskimi ali bisernimi barvami karoserije in prav tako šestimi različnimi barvnimi odtenki notranjosti ter dva nova modela 19-palčnih platišč. Širše možnosti personalizacije zajemajo kombinacijo izvirnih rešitev notranjosti, s katerimi lahko potniški prostor uredimo po lastnem okusu. Elementi kombinacij notranjosti, ki jih je možno nastaviti po meri, so predvsem sedeži, okrasna letev in dekoracija armaturne plošče, sredinska konzola in vratne plošče. Za vse kombinacije notranjosti so bili uporabljeni plemeniti materiali, ki se mesebojno dopolnjujejo.

 

V Sloveniji je C5 X na voljo v treh izvedenkah: srednjega razreda Feel Pack, ki ponuja udobje z vmesnikom MyCitroën Drive Plus, prostoročnim dostopom in zagonom Proximity, pomočjo pri čelnem parkiranju, kamero za pomoč pri vzvratni vožnji in 19-palna platišča Aero X za še bolj stilski videz. Izvedenka Feel Pack s hibridnim motorjem pa je opremljena tudi z aktivnim vzmetenjem Citroën Advanced Comfort. Izvedenka visokega razreda Shine je pridobila vse najnovejše tehnologije, kot sta Extended Head Up Display in Highway Driver Assist, poleg tega pa tudi bolj razkošno notranjost s kombinacijama notranjosti Metropolitan in volanom v usnju.  Najbogatejša izvedenka Shine Pack ponuja najvišjo stopnjo udobja, saj že vključuje motorizirana prtljažna vrata s prostoročnim upravljanjem, 8-smerno električno nastavljiv voznikov sedež s spominskimi nastavitvami in 6-smerno električno nastavljiv sovoznikov sedež, zvočno izolirana in večslojna prednja in zadnja stekla in kombinacijo notranjosti Hype Black v črnem usnju Adamantium s perforiranim vzorcem dvojnih puščic.

Za C5 X so na voljo trije tipi bencinskih in priključnih hibridnih motorjev, vsi v kombinaciji s samodejnim menjalnikom: PureTech 130 S&S EAT8, PureTech 180 S&S EAT8 (ni na voljo za Feel Business) inHybrid 225 ë-EAT8 je priključno hibridna izvedenka, ki zajema bencinski motor PureTech 180 S&S, električni motor 81,2 KW, elektrificirani samodejni menjalnik ë-EAT8 in litij-ionsko baterijo 12,4 kWh (ni na voljo pri izvedenki Feel)