Popolnoma novi Ford Focus, doslej najbolj dovršeni in izpopolnjeni, je od prihoda na evropski trg letos poleti, osvojil že 12 prestižnih priznanj, vključno z nazivom Avto leta 2019 na Hrvaškem in na Finskem. Do novembra 2018 je Ford prodal več kot 42.100 Focusov, od tega več kot 40 odstotkov športne različice Focus Line.

Vsak šesti kupec Focusa je izbral barvo Chrome Blue ali Desert Island Blue, zelo priljubljeni pa sta bili tudi bolj tradicionalni barvi: siva Magnetic in Frozen White. Pričakovanja je preseglo tudi povpraševanje po novem 8-stopenjskem samodejnem menjalniku.

Novega Focusa izdelujejo po najsodobnejših postopkih v Fordovem proizvodnem obratu v Saarlouisu v Nemčiji. Najnovejša generacija je na voljo kot petvratna limuzina in karavan, poleg tržno najzanimivejše različice ST-Line je Focus na izbiro tudi s serijskimi paketi opreme Focus Trend in Titanium ter prestižni Focus Vignale. Pooblaščeni trgovci že sprejemajo naročila za povsem nov koncept crossoverja Focus Active. Focus je tudi eden od sedmih modelov, ki je prišel v najožji izbor za Evropski Avto leta – nagrado bodo podelili marca 2019.