Ford je te dni na spletni strani kitajskega ministrstva za industrijo in informacijsko tehnologijo objavil prve fotografije novega modela, ki naj bi bil namenjen samo lokalnem trgu. Pomeni, da v Evropi, kjer bo marca 2022 konec proizvodnje sedanjega modela, ga ne bomo videli.

Novi, »kitajski« Mondeo je na tamkajšnjem trgu napovedan v drugem četrtletju leta 2022. Izdelovali ga bodo v Chongqingu. Nastal je na osnovi skupnega projekta z domačim podjetjem Changan. Mondeo z interno kodo projekta CD542 je oblikovno povsem drugačen od sedanjega modela. Zgleduje se po modelu Evos, ki je prav tako namenjen samo kitajskemu trgu. Z njim si deli tudi večino sestavnih delov. Gre za klasično limuzino z dolžino 4,93 m, širino 1,87 m in višino 1,5 m.

Tehnološko notranjost opredeljuje mega zaslon armaturne plošče, širine 1,1 m. Sestavlja ga 12,3-palčna, digitalna instrumentna plošča in kar 27-palčni zaslon na dotik. Slednji je namenjen multimedijskemu sistemu z novim Fordovim UX Sync + 2.0 sistemu, obogaten med ostalim z bogatim programskim paketom, posodobitvami prek interneta in  sistema za pomoč pri vožnji, skladnega z drugo stopnjo samodejne vožnje.

Novi Ford Mondeo temelji na Fordovi platformi C2, ki je enaka trenutnemu modelu Focusa. Na voljo bo z 1,5 in 2-litrskim štirivaljnim turbo bencinskim motorjem, ki bo razvil do 238 KM . Predvidena je tudi priključna hibridna različica. Podrobnosti še niso znane.