Ford Raptor se je vrnil na trg leta 2017 s prisilno polnjenim pogonskim agregatom V6 EcoBoost twin turbo. Nihče se ni posebno pritoževal na 450 KM Raptorja, toda nekateri najbolj zagnani, še posebno lastniki tega kultnega ameriškega športnega poltovornjaka, so si vseeno želeli nekaj več – motor V8. Prisluhnil jim je teksaški predelovalec Hennessey Performance (HPE) iz Sealya, ki je že neštetokrat dokazal, da ima za to pravo ekipo. Na SEMI je odkril Hennessey VelociRaptorja V8 z letnico 2019.

Ekipa Hennessey Performance je vzela v roke novi model Forda Raptorja 2019. Serijski motor V6 EcoBoost je zamenjal s posebno prirejenim 5,0-litrskim motorjem Ford V8 s Henneseyevim dvojnim polnilnikom. Končni rezultat z vidika zmogljivosti je 758 KM. Seriji posegov na motorju in elektroniki so dodali še 10-stopenjski samodejni menjalnik. Hennessey VelociRaptor V8 svojo ekstremno moč dokazuje tudi s pospeškom od 0 do 100 km/h, kjer potrebuje le 4,1 s.

Predelava ekstremno zmogljivega VelociRaptorja je zahtevala še izrazitejša odbijača, LED žaromete, posebno terensko vzmetenje na stopnji 2, 20-palčna platišča, terenske pnevmatike BF Goodrich KM03, zunanje oznake VelociRaptor V8 in notranje ploščice s serijsko številko vozila. Hennessey bo izdelal 100 vozil letnika 2019, s triletno polno garancijo. Cena 147.000 dolarjev.