Novi Jeep Grand Cherokee prihaja na domači trg in hkrati ali postopno tudi na ostale evropske trge junija 2022. Nova generacija bo na voljo samo voljo samo v priključno hibridni različici. Za izvedbo Exclusive Launch Edition prednaročila že sprejemajo. Novi Jeep Grand Cherokee je v ZDA že naprodaj.

Evropska različica z dolžino 4,91 m je popolnoma nova od zgoraj navzdol, kot pravijo, nastala na prav za ta namen razviti platformi. Znani so motorji in menjalnik priključno hibridne različice, pravzaprav, tudi edine, ki bo na voljo v Evropi. Pod prednjim pokrovom bo bencinski 2,0-litrski bencinski štirivaljnik s turbinskim polnilnikom s 380 KM in navorom 637 Nm. Vzeli so ga iz Wranglerja. Po moči je zmogljivejši od ameriških V8 5,7-litrskega motorja s 360 KM in V6 s 3,6-litrskim motorjem 295 KM. Litij-ionske baterije 17 kWh, nameščene v dno vozila omogočajo do 51 km električnega dosega v mestu. Opremljen je z vso uveljavljeno terensko tehniko, od zaklepanja diferencialov, terenskih načinov vožnje, nastavljivega zračnega vzmetenja in vsega ostalega, zaradi česar je Cherokee pravi Jeep.

Novi Jeep Grand Cherokee odkriva v notranjosti tudi višjo raven kakovosti in novih tehnologij, saj ne manjka oblazinjenje v visoko kakovostnem usnju z vstavki iz pravega lesa. opremeraste predvsem v kakovosti notranjosti in v tehnologiji: ne manjka oblazinjenja iz finega usnja in vstavkov iz pravega lesa. Armaturna plošča ponuja tri zaslone, vključno z osrednjim multimedijskim, ter drugimi zadaj za gledanje filmov in drugih pretočnih vsebin.

Zadaj je zdaj več prostora za noge (1,9 cm) in ramena (7,5 cm),zadnja klop pa je ogrevana in prezračevana. Prtljažnik je večji za 72 litrov, prostornina znaša tako 567 l. Omeniti velja še varnostne sisteme za pol avtonomno vožnjo 2.stopnje s prilagodljivim tempomatom, funkcijo Stop & Go, ohranjanjem voznega pasu ter ostalim. Na voljo je tudi stolpec domače polnilne postaje. Na sosednjem, italijanskem je okvirna cena približno 91.000 evrov, do 30.marca pa je mogoče novega Cherokeeja naročiti tudi preko spletne strani Jeep.