Več prostora, več moči in več navora – novi Mercedes-AMG GT 4-vrata Coupé združuje visoko tehnologijo športnih avtomobilov z vsakodnevno uporabnostjo in presenetljivo količino prostora. S tem modelom Mercedes-AMG odpira segment športnih avtomobilov vsem tistim, ki želijo z družino in prijatelji uživati v vrhunski športni dinamiki vožnje.

AMG GT 43 4MATIC+ s 3,0-litrskim 6-valjnim motorjem razvije 270 kW/367 KM in najvišji navor 500 Nm. Od 0 do 100 km/h potrebuje le 4,9 s in doseže 270 km/h. Funkcija EQ Boost zaganjalnika in alternatorja omogoča dodatno kratkoročno izhodno moč in navor s 16 kW (22 KM) in 250 Nm. Združuje zaganjalnik in alternator v električnem motorju, ki je vgrajen med motorjem in menjalnikom ter krmili električni sistem 48 V na vozilu. Ta inovativna funkcija kot tudi inteligentno dvostopenjsko turbo polnjenje z dodatnim električnim kompresorjem in turbinskim polnilnikom izpušnih plinov omogoča hkrati tudi nizko porabo goriva.

Značilen zunanji dizajn, inovativna notranjost s tremi različicami zadaj in stikala zaslona na osrednji konzoli predstavljajo enak razpored kot pri AMG GT 53 4MATIC +. Skupen jima je tudi hitri menjalnik AMG SPEEDSHIFT TCT 9G in aktivna aerodinamika z zračnim sistemom AIRPANEL v prednjem delu in širitev zadnjega spojlerja. Enak je tudi raznolik dodatni izbor možnosti individualizacije paketov opreme in bogat izbor lahkih aluminijastih platišč.

Mercedes-AMG GT 43 4MATIC + 4-vratni Coupé se cenovno začne pri 95.259,50 EUR, Mercedes-AMG GT 53 4MATIC + 4 Coupé pa pri 109.182,50 EUR.