Povsem novi Niro dopolnjuje čedalje večjo ponudbo okolju prijaznejših modelov. Preoblikovan v skladu z oblikovalsko filozofijo “Združeni kontrasti” (Opposites United) želi ponazoriti Kiino zavezanost trajnosti. Novi Niro črpa navdih iz sveta narave, kar naj bi ustrezalo kompleksnim potrebam trajnostno osveščenih potrošnikov, tako glede aerodinamike, kot trajnostnih materialov.

Niro z videzom SUV-ja uvaja način “Greenzone Drive Mode”, ki samodejno prestavlja iz (P)HEV (hibridnega oziroma priključno hibridnega) načina vožnje v EV (električni) način. V praksi pomeni, da med vožnjo po zelenih območjih, kot so stanovanjska območja ali bližnje šole in bolnišnice, vozilo samodejno uporablja električno energijo na podlagi navigacijskih napotkov in podatkov o zgodovini vožnje. Prepozna tudi voznikove priljubljene kraje (npr. dom in pisarna), označene v navigacijskem sistemu kot zelena območja.

Tudi v notranjosti so novi reciklirani materiali v kabini. Obloge so iz recikliranih tapet, sedeži iz biopoliuretana s Tencelom iz listov evkaliptusa, na vratih pa je uporabljena barva na vodni osnovi, ki ne vsebuje benzena, toluena in ksilena, kar zmanjšuje vpliv na okolje in količino odpadkov. Zunanji videz povzema oblikovne elemente koncepta Habaniro iz leta 2019 in visokotehnološko dvobarvno karoserijo. V notranjosti neobičajna nesimetrična armaturna plošča združuje vodoravne in diagonalne oblike, kar udejanja oblikovno filozofijo ‘Združenih kontrastov’ s praktično in okolju prijaznejšo konstrukcijo v slogu usmeritve ‘Zabava z razlogom’ (Joy for Reason).

Popolnoma novi Niro bo na voljo v treh različicah – kot klasično hibridno (HEV), priključno hibridno (PHEV) in električno vozilo (EV).