Za Porsche je Kalifornija že desetletja drugi dom,” je dejal Oliver Blume, predsednik uprave družbe Porsche AG. “Osma generacija modela 911 je še zmogljivejša, bolj emocionalna in učinkovitejša kot njeni predhodniki – z bogato izbiro digitalnih tehnologij. Kljub vsem novostim pa 911 ostaja to, kar je bila že na samem začetku: purističen športni avto, utripajoče srce Porscheja. Naša ikona.”


Najnovejša generacija šestvaljnih bokser motorjev s turbopolnilniki se predstavlja v izpopolnjeni in doslej najzmogljivejši izvedbi z močjo do 331 kW (450 KM) pri S modelih. Za prenos moči skrbi novo razviti 8-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko. Največja hitrost znaša zdaj 308 km/h (Carrera S*) oz. 306 km/h pri Carreri 4S s štirikolesnim pogonom. Od ostalih posebnosti velja omeniti funkcijo Porsche Wet Mode za varnejše vozne lastnosti na mokrih cestah, asistenco za nočni vid s toplotno kamero in celovito ponudbo povezljivosti, ki izkorišča inteligenco rojev. Ponudbo zaokrožajo tri ekskluzivne digitalne rešitve, ki se popolnoma ujemajo s kalifornijskim življenjskim slogom: aplikacija “Porsche Road Trip” za neobičajne ture, osebni pomočnik “Porsche 360+” in internetni emisijski kalkulator “Porsche Impact” za nevtralizacijo individualnega ogljičnega odtisa.

Za 911 Carrero S bo treba v Nemčiji odšteti od 120.125 EUR, za 911 Carrero 4S pa od 127.979 EUR (ceni vključujeta DDV in deželno opremo). Oba nova modela je že mogoče naročiti.