Renault je začel postopek razkrivanja novega Clia, peto generacijo svoje ikone, najbolj prodajanega avtomobila skupine Renault v svetu. Začetek odkrivanja se začenja v notranjosti, z novim prostorom za potnike, kjer prevladujejo plemeniti materiali, mehka obloga armaturne plošče, vrat in stranic osrednje konzole, ter skrbno obdelavo notranje opreme. V prid prostornosti bolj kompaktno zasnovan »Smart Cockpit« Novega Clia je osredotočen na voznika in vključuje več tehnologij, s pokončno in blago ukrivljeno tablico

Ključni element armaturne plošče »Smart Cockpit« je 9,3-palčen zaslon multimedijske naprave, ki je dvakrat tolikšen kot 7-palčna različica in je največji zaslon doslej v modelu Renault. Bago je zasukan proti vozniku in povezan z novo napravo EASY LINK, ki obsega vse multimedijske, navigacijske in informativno-zabavne funkcije, prav tako tudi nastavitve sistema MULTI-SENSE, raba vsega tega pa je izredno enostavna.

Novi Clio bo prvič opremljen z digitalno instrumentno ploščo, ki je zamenjala tradicionalne analogne merilnike je nadomestil digitalen zaslon TFT od 7 do 10 palcev. Različica velikosti 10 palcev bo vključevala prikaz navigacije GPS. Novi Clio ima z 9,3 in 10-palčnim zaslonom največja zaslona v tem razredu.

Povsem na novo je zasnovana armaturna plošča Novega Clia, nov, bolj eleganten volan je nekaj manjši. Ključen element zasnove »Smart Cockpit« v Novem Cliu je prav tako osrednja konzola, dvignjena zaradi boljše ergonomičnosti in s krajšo prestavno ročico. Zasnova sedežev je sledila zgledu višjih razredov in podobno mehke obloge vrat. Novi Clio bo moč individualno oblikovati. Temu bodo prilagojeni paketi serijske opreme in dodatkov. Na izbiro bo kar osem shem notranje opreme in osem različnih možnosti notranje razsvetljave v osmih barvnih odtenkih.