Na pomlad 2022 prihaja nova generacija modelov T-Roc, T-Roc R in T-Roc Cabriolet. Volkswagen je v štirih letih prodal že več kot milijon primerkov tega kompaktnega križanca. Program različic je bil konec leta 2019 posodobljen s športnim modelom T-Roc R in od pomladi leta 2020 še z modelom T-Roc Cabriolet, ki združuje prednosti SUV-ja in kabrioleta. Novi T-Roc se predstavlja s svežim dizajnom, inovativnimi asistenčnimi sistemi in obsežnimi digitalnimi storitvami. Kakovostna notranjost je izpopolnjena z visokokakovostnimi materiali, novo zasnovanim zaslonom sistema infotainment in serijskim digitalnim kombiniranim instrumentom, lučmi IQ.Light z matričnimi LED žarometi in asistenčnimi sistemi IQ.Drive s sistemom Travel Assist ter s tako imenovanim prediktivnim tempomatom.

Glede na opremo je velikost zaslona infotainment sistema 8,0 oziroma 9,2 palca. Kompaktni SUV je poleg tega serijsko opremljen z digitalnim kombiniranim instrumentom, ki ima kot opcijski sistem Digital Cockpit Pro velikost do 10,25 palca. Večfunkcijski volan, kot del serijske opreme ima nov dizajn, ki naj bi dodatno prispeva k intuitivnemu upravljanju. Kot navaja Volkswagen je novem T-Rocu uporabljena tretja generacija modularnega infotainment sistema (MIB3), ki omogoča uporabo številnih spletnih funkcij in storitev. Serijsko je omogočeno eno leto brezplačne uporabe storitev We Connect Plus v Evropi. S tem so med drugim na voljo naravno glasovno upravljanje in dostop do storitev pretakanja. Funkciji Apple CarPlay™ in Android Auto™ je sedaj opcijsko mogoče brezžično integrirati v upravljalni sistem preko sistema App Connect Wireless.

Novi T-Roc prihaja s tremi motorji TSI in dvema TDI. Glede na izbrano različico se moč prenaša na 6-stopenjski ročni menjalnik ali na 7-stopenjski menjalnik DSG. 1,0-litrski motor TSI s tremi valji razvije 81 kW (110 KM)1. Štirivaljniki kot 1,5-litrski motorji TSI razvijejo 110 kW (150 KM), kot 2,0-litrski motorji TSI pa 140 kW (190 KM). Ponudbo dopolnjujeta dva 2,0-litrska štirivaljna motorja TDI z močjo 85 kW (115 KM) oziroma 110 kW (150 KM). Kot alternativa sprednjemu pogonu je štirikolesni pogon 4MOTION v kombinaciji z dizelskim motorjem s 110 kW (150 KM). 2,0-litrski motor TSI z močjo 140 kW (190 KM) je serijsko v kombinaciji s pogonom 4MOTION. Po uradnih informacijah je T-Roc na voljo v novo konfiguriranih različicah Life, Style in R-Line.

Foto: Volkswagen