V Evropi je te dni na voljo izključno v različici 4xe Plug-In Hybrid. Novi Jeep Grand Cherokee 4xe je od danes tudi v Italiji, kjer je na izbiro v različicah: Limited, Trailhawk, Overland in Summit Reserve. Vsaka poudarja lastne specifične lastnosti, ki naj bi zadovoljile zahteven estetski okus in potrebe po mobilnosti. Omenjene različice z različnimi nakloni novega Jeepa Grand Cherokee 4xe delijo visoko raven vrhunske prefinjenosti, inovativne tehnologije, napredne zmogljivosti pogona 4×4 in elektrifikacije. Nadaljuje se uspešna pot novega vodilnega modela Jeep, ki se je začela z uspehom Grand Cherokee 4xe Exclusive Launch Edition, ki je bil razprodan v nekaj tednih. Vsekakor bo prihod celotne ponudbe omogočil novemu SUV-ju dodatno potrditev modelov znamke ”4xe”.

Peta generacija najbolj nagrajenega SUV-ja doslej ima novo arhitekturo, nov priključni hibridni pogonski sistem, novo zunanjo zasnovo in novo notranjost. Terenske zmogljivosti in varno dinamično obnašanje temeljijo na sistemih 4×4: Quadra-Trac II in Quadra-Drive II ter na ekskluzivnem zračnem vzmetenju Jeep Quadra-Lift, zdaj podprtim s pol aktivnim elektronskim blaženjem. Nov sistem odklopa stabilizatorja, serijski v različici Trailhawk in ekskluziven v kategoriji, zagotavlja boljši oprijem na skalah in težkem terenu.

Nova tehnologija s sistemom Uconnect 5 vključuje 10,1-palčni zaslon, 10,25-palčno popolno digitalno gručo s petkratno odzivno zmogljivostjo in samodejne posodobitve po zraku (OTA). Dodatno je na voljo tudi 10,25-palčni zaslon za sopotnika in 10,25-palčni Head-up zaslon za vetrobransko steklo. Na voljo je več kot 110 naprednih varnostnih naprav, vključno z opozorilom o trčenju pri polni hitrosti z zaznavanjem pešcev in kolesarjev, nočnim vidom, aktivnim pomočnikom pri vožnji, ki omogočajo avtonomno vožnjo na nivoju L2. Novi Jeep Grand Cherokee 4xe bo v  ostale pooblaščene prodajne salone prispel v četrtem četrtletju 2022.