Opel odkriva prve fotografije Insignie GSi SportsTourer, zmogljivega športnega karavana, ostrih natančnih linij in vrhunskim motorjem, ki obljublja veliko zabave, ne samo za voznika temveč za celo družino. Nova Insignia GSi Sports Tourer ima pod prednjim pokrovom, dvolitrski dizelski BiTurbo s 154 kW/210 KM z izjemnim navorom 480 Nm.

 

 

Uradni podatki govorijo o porabi  8,9 l/100 km v mestni vožnji, zunajmestni 6,1 l/100 km in kombinirani 7,3 l/100 km, z emisijami CO2 192 g/km. Med standardno opremo sodijo izrazito dinamično nastavljeno podvozje FlexRide, inovativni štirikolesni pogon z nadzorom vektorjev navora, pnevmatike z odličnim oprijemom in novi osemstopenjski avtomatski menjalnik, ki omogoča tudi prestavljanje s prestavnima ročicama na volanu.

 

 

Insignia GSi je na voljo tudi z dvolitrskim bencinskim turbo motorjem s 191 kW/260 KM, ki razvije največji navor 400 Nm v razponu od 2500 do 4000 vrtljajev v minuti Ta motor omogoča Insignii GSi Sports Tourer odzivnost z 0 do 100 km/h v 7,5 sekunde in največjo hitrost 245 km/h.

 

 

 

Vozniku je v Insignii GSi SportsTourer namenjen z usnjem oblazinjen športni volan in za doplačilo integriran športni sedež, ki so ga pri Oplu razvili posebej za Insignio GSi, sopotnikom znano udobje Sports Tourerja – z obilico prostora tudi v drugi vrsti, do 1665 litri prostora za prtljago ter z informacijami, razvedrilom in povezavami vsestranskih sistemov Opel IntelliLink in Opel OnStar.