Nova, peta generacija Clia, ki jo pri nas pričakujemo na jesen, je pravkar prejela pet zvezdic EuroNCAP, najboljšo oceno za vse segmente varnosti. Predvsem gre za izboljšano pasivno varnost in doslej najbolj celovit nabor pripomočkov za vožnjo v tem razredu.

Novi Clio je zasnovan na povsem novi modularni konstrukcijski osnovi Zveze (CMF-B), z optimizirano zgradbo karoserije, prenovljeno zgradbo sedežev in pritrdišč varnostnih pasov, ki so zasnovana tako, da je vsem potnikom, ne glede na njihovo velikost ali položaj v avtomobilu, zagotovljena optimalna opora, dopolnjujejo pa jih še pirotehnični zategovalniki in omejevalniki zatezne sile. V bogati serijski varnostni opremi je 6 varnostnih blazin, protiblokirni zavorni sistem ABS s pomočjo pri zaviranju v sili, kamera in radar, ki omogočata funkcije opozorilnika za prehajanje oznak voznega pasu, prepoznavanje prometnih znakov z opozarjanjem na prekoračeno hitrost, in zaviranje v sili.

Za boljšo vidljivost so zadolženi serijski žarometi z izključno svetilnimi diodami (LED), samodejnim preklapljanjem med nezasenčenim in zasenčenim snopom ter zatemnitveno vzvratno ogledalo (dan/noč. Novi Clio prinaša tudi napredne pripomočke za vožnjo kmalu demokratiziral s pomočnikom za promet in vožnjo po avtocesti (Highway & Traffic Jam Companion oz. Assistant Trafic et Autoroute), ki bo pomenil prvi korak k povsem avtonomni vožnji.