Explorer Plug-In Hybrid je prvo Fordovo elektrificirano vozilo, ki je prejelo najvišjo oceno s petimi zvezdicami Euro NCAP po novih, strožjih protokolih, uvedenih prejšnje leto. Z naslednjim letom bo na voljo tudi Focus z 48-voltno blago hibridno pogonsko tehnologijo EcoBoost Hybrid, ki je bil med prvimi vozili, odlikovanimi z najvišjo oceno pet zvezdic leta 2018.

Explorer Plug-In Hybrid je prepričal z večjo varnostjo za voznika, sopotnike in druge udeležence v prometu. To omogoča predvsem uporaba sestavnih delov iz ultra-ojačenega jekla, v avtomobilski industriji prvič razvitih s Fordovimi patentiranimi postopki, kot s tehnologijami, ki z naprej in nazaj usmerjenimi senzorji pomagajo preprečiti trčenja ali zmanjšati njihov učinek.*

 Med dovršenimi, v serijsko opremo vključenimi tehnologijami za pomoč vozniku, ki so prav tako prispevale k oceni s petimi zvezdicami, so pomoč za preprečevanje trka z zaznavanjem pešcev in kolesarjev, inteligentni omejevalnik hitrosti in sistem za ohranjanje voznega pasu ter s pomočjo pri zaviranju. Del serijske opreme je tudi vzvratna kamera. Sedemsedežnemu Fordu Explorerju, je namenjena kombinacija Fordovega 3,0-litrskega bencinskega motorja V6 EcoBoost, elektromotorja in generatorja, da razvije moč 457 KM in navor 825 Nm, obenem pa v mestih omogoča do 48 km dosega s povsem električnim pogonom.