Pred dobrim tednom se je v Hamburgu odvijal golf turnir Porsche European Open. Glavno nagrado za »Hole in one« je predstavljal Porsche Cayenne Turbo, ki pa ga tokrat ni odpeljal nihče.

Ekskluzivna priložnost se ponuja tudi v Sloveniji 24 avgusta na 11. Festivalu golfa v Aboretumu ob vrhuncu letošnje sezone, kjer bo pokrovitelj dogodka Porsche Center Ljubljana. Pričakujejo okoli dvesto igralcev golfa, ki bo poskušalo s pravim udarcem priigrati ključe novega Porsche 718 Boxter. Ta bo za dosežen »Hole in one« podeljen v trajno last. Organizatorji navajajo, da je lanski turnir postregel z nadvse napetim dogajanjem, saj je za zadetek »Hole in one« zmanjkalo le nekaj centimetrov.

Hole in one pomeni “Zadetek v luknjo z enim udarcem”, in gre za poseben dosežek v igri golfa. Igralec mora pospravi žogico v luknjo z enim samim udarcem. Ta dosežek je sicer v golfu izredno redek in več kot 99% golfistov ga ne doseže nikoli. To je statistika. Možnost ostaja in videli bomo ali se bo kateri od igralcev iz Arboretuma odpeljal z novim Porsche 718 Boxter.