Porsche je tretji generaciji uspešne serije športnih terencev dodal še popolnoma novi Cayenne Coupe’, ki izstopa z izrazitejšim športnim videzom in vsebino. Najvidnejše novosti Coupeja drznejšega videza, s povsem samostojno obliko zadka, so še: prilagodljiv zadnji usmernik zraka, zadnja sedežna klop, oblikovana kot dva individualna sedeža, in dve različni zasnovi strehe – serijska streha s fiksnim panoramskim steklenim strešnim oknom in opcijska karbonska streha.

Vetrobransko steklo in A-stebrička so zaradi 20 mm nižje strešne linije položnejši kot pri Cayennu. Zadnja vrata in zadnja blatnika so novi – z njimi je ramenski del vozila za 18 mm širši, celostni vtis pa izrazito atletski. Registrska tablica je nameščena na zadnjem odbijaču, zaradi česar je avtomobil na pogled nižji. Fiksni usmernik zraka nad zadnjim steklom bo pri vsakem modelu Cayenne Coupé, ki bo opremljen s sistemom Porsche Active Aerodynamics (PAA), kombiniran z novim prilagodljivim zadnjim usmernikom zraka. Pri hitrosti 90 km/h se dvigne za 135 mm ter poveča pritisni tlak na zadnji premi. Poleg tega sistem PAA povečuje učinkovitost.

Novi Cayenne Coupé je serijsko opremljen s fiksnim, 2,16 m2 velikim panoramskim steklenim strešnim oknom s  transparentno površino v notranjosti, kjer se lahko udobno namestijo do štiri osebe. Spredaj sta vgrajena nova, osemsmerno električno nastavljiva športna sedeža z integriranim vzglavnikom, ki zagotavljata enkratno udobje in optimalno stransko oporo. Zadaj je Coupé serijsko opremljen s sedežno klopjo, oblikovano kot dva individualna sedeža.Prostornina prtljažnika v osnovi meri 625 litrov, pri podrtih zadnjih sedežih pa se poveča na 1.540 litrov (Cayenne Turbo Coupé: od 600 do 1.510 litrov).

Ob prihodu na trg bo opremljen z dvema zmogljivima turbomotorjema z 250 kW (340 KM) in 404 kW (550 KM)
Od 0 do 100 km/h s serijskim paketom Sport Chrono potrebuje 6,0 sekunde, z opcijskimi športnimi paketi lahke gradnje pa je vrednost še nižja in meri 5,9 sekunde. Najvišja hitrost znaša 243 km/h. Kot najzmogljivejša različica bo ob prihodu na trg na voljo Cayenne Turbo Coupé s štirilitrskim motorjem V8 z dvema turbopolnilnikoma, močjo 404 kW (550 KM) in največjim navorom 770 Nm. Iz mirovanja Cayenne Turbo Coupé pospeši do 100 km/h v 3,9 sekunde. Njegova najvišja hitrost meri 286 km/h. V prodajnih salonih je napovedan konec maja, naročiti pa ga je mogoče že zdaj.