Razkrit na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi kot prvi model Audi z izključno električnim pogonom pod zamaskirano zunanjostjo skrivašporten prestižni SUV s petimi sedeži za potnike in obilico prostora za prtljago – prostornost in udobje sta na ravni tipičnega Audijevega modela višjega razreda. Doseg, ki zadošča za dolge relacije, in celovita ponudba polnilnih možnosti uporabniku omogočata vožnjo na izključno električni pogon, ne da bi mu bilo pri tem treba sklepati kompromise. Serijsko različico prototipa Audi e-tron lahko na hitri polnilni postaji polnimo s polnilno močjo do 150 kW. To pomeni, da je SUV v manj kot 30 minutah pripravljen za naslednjo dolgo relacijo. Električni quattro pomeni novo obdobje štirikolesnega pogona in na vsakem terenu želi prepričati z izvrstnimi zmogljivostmi. Serijska različica prototipa Audi e-tron bo na evropski trg prišla ob koncu leta 2018.

Na nekaterih evropskih trgih, tako kot na sosednjem italijanskem in v kratkem verjetno tudi pri nas, že sprejemajo prva prednaročila. Audi e-tron primerljiv s Teslo Model X bo podobno kot ameriški tekmec naprodaj na drugačen način kot ostali. Kdor si bo želel zagotoviti enega od 200 primerkov Audija e-tron bo moral opraviti spletno rezervacijo preko domače uradne audijeve spletne strani in vplačati 3.000 evrov. Končna cena še ni definirana, približno 80 tisoč evrov, kolikor naj bi stal v Italiji, kar bo občutno ceneje od Tesle Model X s ceno 94.480 tisoč evrov.

“Audi s svojim prvim modelom na izključno električni pogon postavlja pomemben mejnik za prihodnost podjetja,” je povedal Rupert Stadler, predsednik uprave družbe AUDI AG. “Leta 2020 bomo imeli v ponudbi tri avtomobile na izključno električni pogon – poleg športnega SUV-ja še štirivratni gran turismo, serijsko različico študije Audi e-tron Sportback concept, in še en model v kompaktnem segmentu. Še pred letom 2025 bomo na trg pripeljali več kot 20 električnih avtomobilov in priključnih hibridov – ki bodo porazdeljeni na vse segmente in med vse koncepte,” tako Audijev izvršni direktor.