To pomeni konec čakanja za kupce s predhodno rezervacijo. ID.3 1st bodo lahko naročili od 17. junija. Na voljo imajo sicer dve različni možnosti. Kot navaja Volkswagen je prva možnost ta, da bo njihov ID.3 1st dobavljen v začetku septembra, ponudba pa bo vključevala tudi članstvo v ekskluzivnem klubu ID.3 1st Mover Club. S tem članstvom kupec pridobi različne prednosti – in posodobitev programske opreme za prihajajoči digitalni funkciji v začetku naslednjega leta. Namreč, septembra ob prihodu na trg funkcija App Connect in oddaljeno območje delovanja projicirnega sistema še ne bosta aktivirana.

Tisti s predhodno rezervacijo ID.3, ki imajo nekoliko več potrpljenja, bodo lahko pri sklenitvi pogodbe za svoj ID.3 1st izbrali drugo možnost – z rokom za dobavo vozila v zadnjem četrtletju leta 2020. Pri tej poznejši opciji bo vozilo že ob predaji ključa opremljeno z vsemi funkcijami, še dodajajo pri Volkswagnu.

Prva izdaja ID.3 je opremljena z večjo baterijo s kapaciteto 58 kWh. Za pogon skrbi električni motor na zadnji premi, ki ima moč 150 kW, njegov največji navor pa znaša 310 Nm. Tako ID.3 brez prestavljanja od 0 do 60 km/h pospeši v 3,4 sekunde – užitek v vožnji serijsko.

ID.3 1st prihaja z bonom za enoletno polnjenje in je na voljo v treh fiksnih konfigura¬ci-jah, ki so prilagojene značilnim željam strank. Poleg tega lahko kupci izberejo različne barve za zunanjost in notranjost. ID.3 1st Basis v Nemčiji stane manj kot 40.000 evrov.