Novi Range Rover Velar prihaja z novo tehnologijo in hibridnimi pogonskimi sklopi s čemer tudi izpostavlja 50-letno tradicijo z vidika inovacij vozil Range Rover, ki je odslej popolnoma elektrificirana. Priključno hibridni Range Rover Velar P400e omogoča popolnoma električni pogon do 53 kilometrov in izpuste CO2 le 49 g/km. Za daljša potovanja pa je v paleti na voljo tudi z 48-voltna blaga hibridna tehnologijo.

Sodobno oblikovanje dopolnjujejo nove barvne možnosti, med drugim barva Lantau Bronze, ekskluzivno na voljo le pri modelu Range Rover Velar Edition. Vozila Range Rover že po tradiciji zagotavljajo težko primerljivo zmogljivost štirikolesnega pogona na vsakršnem terenu. Serijsko so na voljo novi vrstni šestvaljni bencinski in dizelski motorji Ingenium z blago hibridno tehnologijo (MHEV) ter zračnim vzmetenjem. Najnovejši štirivaljni dizelski motor Ingenium z blago hibridno tehnologijo nudi izjemno učinkovitost, moč in zmogljivosti na cesti.

Novi 2,0-litrski štirivaljni motor P400e s priključno hibridno tehnologijo zagotavlja umirjeno in prefinjeno vožnjo ter skupaj proizvede 404 KM in ima 640 Nm navora. Moč črpa iz bencinskega motorja s 300 KM in 105-kilovatnega električnega motorja ter od 0 do 100 km/h pospeši v le 5,4 sekunde. Pod pod prtljažnika smo namestili 17,1-vatno litij-ionsko baterijo, ki jo lahko do 80 odstotkov napolnite v samo pol ure††, če uporabljate hitro polnilno postajo na enosmerni električni tok, ali v 1 uri in 40 minutah, če polnite na običajni 7-kilovatni stenski polnilni postaji. Vozilo Range Rover Velar ima zdaj še bolj trajnostno zasnovo, saj brez negativnih izpustov lahko v električnem načinu vožnje prevozi kar 53 km, potroši do 2,2 l/100 km, izpusti pa znašajo le 49 g/km.

Notranjost je opremljena z novim sistemom za informacije in zabavo Pivi, sistemom za aktivno odpravljanje cestnega hrupa***, zaradi katerega bodo potovanja veliko mirnejša in tišja, ter novim sistemom za filtracijo zraka v kabini za bolj zdrav in čistejši zrak. Sistem Pivi jamči enostavno uporabo s preprostim vmesnikom, ki zmanjšuje število interakcij in s tem povečuje varnost. Novo, čisto grafiko in izjemno hitro odzivnost omogoča nova električna arhitektura pod površjem, ki zagotavlja, da se zaslona in navigacijski sistem zaženejo v nekaj sekundah, tudi zaradi le temu namenjenega dodatnega vira energije. BL/RR/