Z mesecem septembrom prihaja na trg nova SEAT Ateca 2020. Kot prostoren, funkcionalen in vsestranski športni terenec z edinstvenim slogom je skušala v celoti zadovoljiti zahteve po popolnem vozilu za urbane potrebe. Nova generacija prihaja s sodobnejšim in izrazitejšim značajem, osveženim zunanjim in notranjim dizajnom. SEAT zagotavlja, da je Ateca zdaj tudi popolnoma povezano vozilo, saj omogoča s povezljivostjo tako znotraj (spletne funkcije in storitve) kot tudi zunaj vozila (aplikacija SEAT Connect). Poleg glasovnega upravljanja (aktivira se s pozdravom “Hola Hola”) lahko uporabniki novi 9,2-palčni infotainment sistem upravljajo z naravnim govorom.

Nova SEAT Ateca je opremljena z različnimi tehnologijami luči, vključno s serijskimi sprednjimi žarometi s celostno LED tehnologijo in zadnjimi LED-lučmi ter dinamičnimi smerniki, ki so serijski za izvedbi XPERIENCE in FR. Novi izboljšani bencinski (TSI) in dizelski (TDI) motorji napovedujejo nižje emisije z manjšim vplivom na okolje, kot pri prejšnjem modelu. Tehnologije podvozja in napredni sistemi, kot sta prilagodljivo uravnavanje podvozja (Adaptive Chassis Control) in štirikolesni pogon 4Drive, zagotavljajo bolj brezskrbno in sproščeno vožnjo.

Napredni asistenčni in komfortni sistemi dvigajo raven varnosti v novi Ateci na povsem novo raven. V prvi vrsti gre za avtomatsko uravnavanje razdalje (Predictive Adaptive Cruise Control), asistenco za pripravo vozila na trčenje (Pre-Crash Assist), asistenco za zaustavitev v sili (Emergency Assist), sistemo za avtomatizirano vožnjo (Travel Assist), asistenco za menjavo voznega pasu (Side Assist) in asistenca za varno izstopanje (Exit Assist), ki naj bi zagotavljali optimalno zaščito v vsaki vozni situaciji.

Novi paket opreme XPERIENCE, ki se pridružuje dosedanjim paketom opreme Reference, Style in FR, prispeva španskemu SUV-ju bolj robusten in terenski videz. Proizvodnja nove SEAT Atece je stekla avgusta 2020, na trg pa bo prišla v tem mesecu (septembra 2020).