Nastal je na novi Land Roverjevi Premium Transverse arhitekturi izrazličnih kovin. Razvili so jo za hibridno električni pogon – hibridni 48-voltni, priključni hibridni 3-valjni ter tri- in štiri-valjne bencinske in dizelske motorje s skupno oznako Ingenium. Nova karoserija je  za 13% zmogljivejša od predhodne in z vgrajenimi podkonstrukcijami bolje duši hrup in vibracije. Novi Evoque z 21 mm daljšo medosno razdaljo in novo kompaktno zasnovo vzmetenja ponuja več prostora v notranjosti in izboljšano upravljanje v vseh pogojih. Z novimi tehnologijami so izpopolnjeni tudi motorji,  9-stopenjski samodejni menjalnik ZF je na novo kalibriran za bolj uglajeno in progresivno vožnjo na vseh voznih podlagah.

Novi Evoque predstavlja elektronski system navornega vektoriranja in edinstveno zmes hišne terenske zmogljivosti in napredne tehnologije, ki zagotavlja oprijem na vseh površinah in v vseh pogojih. Odmik vozila od tal znaša 212 mm, pristopna kota pa sta 25 stopinj spredaj in 30,6 stopinj zadaj.

Terrain Response 2 je v novem Evoque s pogonom na vsa kolesa in samodejnim menjalnikom na voljo serijsko. Poleg izbire med štirimi načini za optimalno zmogljivost(Comfort, Sand, Grass-Gravel-Snow in Mud & Ruts), je dodan tudi nov način Auto, s katerim Evoque izbere glede na pogoje najustreznejši način in motorni navor samodejno prilagodi terenu.Evoque lahko vozi v vodi do globine 600 mm, kar lahko učinkovito spremljate z opcijsko funkcijo Wade Sensing.

Evoque je opremljen tudi z različnimi terenskimi tehnologijami, kot so Hill Descent Control, Gradient Control Release in All-Terrain Progress Control. Združeni s funkcijami, kot so svetovna novost ClearSight Ground View(uresničitev Land Rover koncepta ‘prozornega’ pokrova pokrova motorja), ki med vožnjo po zahtevnem terenu zagotavlja vidljivost pod in pred vozilom, ima Range Rover Evoque vse možnosti, da zmore več.

Kamera za vzvratno vožnjo in vrsta naprednih sistemov za pomoč vozniku so pri vseh različicah na voljo serijsko. Med njimi so prilagodljivi tempomat Adaptive Cruise Control z vključenim Steering Assist, ki vozilo pomagazadržati na voznem pasu, označenem s cestnimi označbami in vzdržuje varno razdaljo do vozila spredaj.