Suzuki je opozoril nase že na minulem salonu avtomobilov v Ljubljani, kjer je predpremierno predstavil nova modela Ignis in Swift. Novi Ignis (latinsko ogenj) se zdaj slovenskim kupcem tudi uradno predstavlja. Suzuki si obeta, da bo Ignis še dodatno podkrepil največjo letno rast v Sloveniji v zadnjih treh letih. Samo v prvih treh mesecih letošnjega leta je Suzuki prodal 477 vozil in izpolnil že 35% letnega plana in trenutno z 2,57 % dosegel na slovenskem trgu doslej največji tržni delež. Suzuki v Evropski uniji in državah EFTA tradicionalno zaseda 21.mesto med znamkami, toda z globalnega vidika je 9.največji proizvajalec osebnih avtomobilov na svetu, ki je v letu 2016 po vsem svetu, največ pa v Indiji, prodal 2.945.000 vozil.

 

Suzuki ignis_2099

 

Novi Ignis se po zasnovi predstavlja kot ultrakompaktni SUV, privlačnega, modernega dizajna, s »trandy« videzom malega avtomobila, ki ponuja tudi štirikolesni pogon. V tem razredu dolžine do 3,70 m mu je neposredni tekmec le Fiat Panda. Tudi predhodnik je bil dokaj priljubljen. Konec leta 1996 je bilo registriranih še 1.202 starih Ignisov. Nov dizajn povzema najbolj značilne poteze dosedanjih Suzukijevih modelov, vključno z legendarno Vitaro. Novi Ignis stavi tudi na notranji prostor, predvsem na zadnji klopi, ki se z drsnim pomikom naprej/nazaj prilagaja potnikom ali prtljažnemu prostoru, ki meri v osnovi 267 litrov. V notranjosti je tudi kar nekaj praktičnih odlagališč različnih velikosti.

 

Suzuki ignis_2100

 

V slogu ultrakompaktnega športnega terenca ali crossoverja poleg notranjega prostora omogoča visok položaj sedenja, moderen dizajn armaturne plošče v barvnih kontrastih in sredinski zaslon z navigacijo, pametnim telefonom in glasovnim izbiranjem. Namenjen mu je bencinski 1,2-litrski DUALJET motor 66 kW in navorom 102 Nm. V Sloveniji je na voljo samo z ročnim menjalnikom ter večinoma s štirikolesnim pogonom ALL GRIP AUTO in nadzorom spusta in speljevanja. Na izbiro so tri stopnje serijske opreme: Comfort, Premium in Elegance. Suzuki Ignis je na voljo že za 9.350 evrov, s štirikolesnim pogonom Premium 11.850 in s popolno opremo ter štirikolesnim pogonom za manj kot 14.000 evrov.