CUPRA razkriva Formentor, prvi model, ki ga je znamka razvila v celoti in ekskluzivno za znamko CUPRA. Formentor je poimenovan po najlepšem in nedotaknjenem rtu na Mallorci v španskih Balearih. Visokozmogljivi križanec bo ponujal številne možnosti pogonskih sistemov, med njimi tudi najmočnejši motor v ponudbi z 228 kW (310 KM), in visokozmogljiv priključni hibrid z močjo 180 kW (245 KM). Povezan bo s tehnologijo 4Drive, ki nenehno nadzoruje vozilo in voznikove ukaze, da lahko moč ob pravem času posreduje tistemu kolesu, ki jo potrebuje. Priključni hibrid bo imel na voljo bencinski motor 1.4 TSI z močjo 110 kW (150 KM), kombiniran z elektromotorjem z močjo 85 kW (115 KM) in litij-ionsko baterijo s kapaciteto 13 kWh. Ta pogonski sistem skupno razvije maksimalno moč 180 kW (245 KM) in 400 Nm navora ter omogoča okoli 50 km izključno električnega dosega. Obe pogonski različici sta opremljeni z menjalnikom z dvojno sklopko (DSG).

 

CUPRA Formentor bo opremljen z najnaprednejšimi rešitvami na področju infotainmenta in povezljivosti, s katerimi bodo kupci tudi v vozilu povezani z digitalnim svetom. 12-palčni infotainment sistem zmanjšuje število fizičnih gumbov ter vključuje glasovno upravljanje in upravljanje z gestami. Sistem omogoča tudi funkcijo Full Link, ki je združljiva tako s tehnologijo Apple CarPlay (brezžično) kot s tehnologijo Android Auto. Za dostop do vsebin na pametnih telefonih so potnikom v vozilu na voljo USB-priključki ali Bluetooth povezava.

 

 

CUPRA Formentor  meri v dolžino 4.450 mm, v širino pa 1.839 mm. Z višino 1.511 mm obljublja veliko prostora za vse potnike. Medosna razdalja 2.680 mm zagotavlja veliko prostora za potnike na zadnjih sedežih in prostornino prtljažnika 450 l. Temperamentni videz poudarjajo med drugim serijska 19-palčna aluminijasta platišča (na voljo tudi v barvi bakra), skoz katere se vidi 18-palčne visoko zmogljivostne zavore Brembo. Prve dobave so predvidene v zadnji četrtini leta 2020. BL/CUPRA/