Na kalifornijskem Pebble Beach Concours d’Elegance, na edinstvenem srečanju prestižnih in elegantnih starodobnikov, na katerem se predstavljajo tudi novi konceptni avtomobili je vodstvo Volkswagna uradno potrdilo serijsko proizvodnjo novega modela VW Bulli. Novo poglavje sedemdesetletne zgodbe o uspehu nastaja na osnovi študije I.D.BUZZ, ki po besedah predsednika uprave znamke Volkswagen dr. Herberta Diessa združuje ”zgodovino in prihodnost, Pebble Beach in Silicon Valley.”

 

 

Novi Volkswagen Bulli zasnovan na električni pogon združuje koncept enoprostorskega vozila in kombija. Ne potrebuje veliko vgradnega prostora, zato je razmik med sprednjo in zadnjo premo lahko zelo velik. Velika medosna razdalja in kratka previsa jamčita velik notranji prostor. Na zunaj naj bi bil videti kot kompakten enoprostorec, v notranjosti pa bo ponujal toliko prostora kot Transporter, je še povedal Diess. Njegove mere bodo vozniku in potnikom zagotavljale obilo prostora za potovanja.

 

 

Z dolžino 4.942 mm, širino 1.976 mm in višino 1.963 mm sinonim za nadpovprečno prostornost bo serijska različica nastala na osnovi modularne platforme za električna vozila (MEB) in bo prevzela številne oblikovne prvine študije, poleg tega pa bo omogočala raznolike postavitve sedežev, interaktivno povezanost in visoko avtomatizirano vožnjo.

 

 

V Pebble Beachu je napovedan tudi I.D. BUZZ CARGO kot koncept električnega Transporterja za brezemisijski dostavni promet in visoko avtomatizirano vožnjo. Predstavlja 3. stopnjo avtomatizacije. Električna mobilnosti je pri koncernu Volkswagen del Strategije 2025, ki predvideva, da bo do leta 2025 na trgu predstavljenih več kot 30 vozil na izključno električni pogon.