Volkswagen odkriva prve fotografije nove limuzine ID.7, ki jo bo najprej pokazal na sejmu CES v Las Vegasu (5.–8. januarja 2023), premierno pa jo bo predstavil maja. Na trgu je predvidena do konca tega leta, kjer naj bi se spopadla s trenutno vodilno Teslo Model 3.

Volkswagen ID.7 je zasnovan na modularni platformi MEB (enako kot ID.3 in ID.4). Trenutno še ne povsem razkrit, da predčasno še ne odkrije vseh podrobnosti, se skriva za večplastno maskirno poslikavo 40 slojev barve, delno prevodnih, delno izolacijskih, tako, da na določenih delih nastajajo posebni svetlobni učinki.

Volkswagen ID.7 je nastal po navdihu koncepta ID.AERO04, prvič razkritega na Kitajskem, in predstavlja nov koncept aerodinamičnega oblikovanja, ki naj bi občutno prispeval h končnemu dosegu avtomobila, kar pomeni do 700 km (WLTP).

Dizajn zaznamuje posebno tekoča limuzinska zasnova, podobna kupeju, z nizko strešno linijo, ki se preliva v zadnji del, v posebej nagnjeno zadnje okno. Oblika žarometov in zadnjih luči je bolj običajna, brez LED diod, ki bi povezovale oba svetleča elementa. Velik korak naprej predstavlja zasnova notranjosti Volkswagna ID.7, precej bolj dodelana in prefinjena od doslej videnih  v modelih ID.3 in ID.4. Nov dizajn armaturne plošče in 15-palčni zaslon za nadzor najpomembnejših funkcij dopolnjuje nov sistem  head-up displaya z obogateno resničnostjo prikazanih na vetrobranskem steklu.

Povsem novo je tudi upravljanje pretoka zraka. Gre za nov koncept klimatske naprave z “inteligentnimi” zračniki, ki lahko zaznajo voznikovo približevanje in glede na temperaturo začne sistem hladiti ali greti potniški prostor. Ti “pametni zračniki” nadzorujejo pretok zraka in se dinamično premikajo za hitro porazdelitev zraka po velikih površinah. Ne manjka niti glasovnih ukazov, prek katerih je mogoče upravljati z vsemi funkcijami »klime«. Če uporabnik reče: “Pozdravljeni Volkswagen, moje roke so mrzle”, se ID.7 odzove tako, da zažene funkcijo ogrevanja volana s toplim zrakom, usmerjenim proti rokam. Nekaj ​​prisotnih fizičnih tipk je osvetljenih in občutljivih na dotik.

Z limuzino ID.7 Volkswagen širi družino električnih ID z avtomobilom v zgornjem srednjem segmentu. ID.7 je eden od desetih novih električnih modelov, ki bodo predstavljeni do leta 2026, in šesti model v družini ID, ki bo sledil ID.3, ID.4, ID.5 in ID.6 (samo na Kitajskem). in ID. Buzz.