Novi Tajgo je napovedan v prvem v prvem četrtletju prihodnjega leta. Nastal je na platformi MQB A0, tako kot njegov nekoliko drugačen brazilski “dvojček”, z imenom Nivus. V Braziliji je že v prodaji. Volkswagen bo Tajga izdeloval v španski tovarni v Pamploni.

Z dolžino 4,26 m, širino 1,75 m in višino 1,49 m, omogoča 2,56 m razdalje med osema. Za Tajga so značilne gladke površine, z modno nagnjeno linijo zadka v slogu kupejev. Na voljo bo v osmih barvah: dveh standardnih, petih kovinskih in enem bisernem učinku. Prepoznaven bo po veliki vodoravni rešetki spredaj, ki vključuje tudi led matriko IQ. Luči žarometov so lahko povezane s svetlobno linijo LED, v odbijač z dvema velikima odprtinama so vgrajene  meglenke. Kolesni loki velikodušne velikosti so iz surove plastike, rebrasta bočna linija je nameščena na višini ročajev vrat. Zadnji steber je precej nagnjen, čeprav proizvajalec zagotavlja, da oblika karoserije ne vpliva na udobje potnikov in prostornino prtljažnika s 438 litri. Zadnje luči so vstavljene v poliran trak v slogu luči T-Crossa. Mere koles se gibljejo od 16 do 18 palcev, odvisno od različice in opreme.

Notranjost Taiga je po videzu podobna kot v Polu. Linearni dizajn armaturne plošče vključuje dva dokaj velika zaslona instrumentne plošče in multimedijskega sistema MIB3. Slednji je stalno povezan z omrežjem in omogoča brezžično povezavo s pametnim telefonom.

Volkswagen Taigo ponuja izbor štirih različnih linij opreme: Taigo, Life, Style in R-Line. V standardni osnovni opremi naj bi bili med ostalim LED žarometi, 8 “digitalna armaturna plošča in 6,5” zaslon multimedijskega sistema. Številna dodatna oprema za Volkswagen Taigo med drugim vključuje nagibno in drsno panoramsko streho, Digital Cockpit Pro z 10,25 -palčnim zaslonom (standardno za bogatejše opreme), prevleke za sedeže ArtVelours, glasovne ukaze in Beats avdio sistem s 6 zvočniki in močjo 300 vatov.