Abarth je podobno kot leta 2018 tudi letos med zmagovalci tekmovanja “Best Brands” ugledne nemške revije Auto Bild. Za znamko Abarth ima letos največji pomen zmaga v kategoriji “Design” in sicer v skupnem seštevku vseh avtomobilskih razredov. Odmevnemu uspehu sta sledili še dve zmagi v kategoriji “Design”. Ponovno so bralci izglasovali Abarth 595 in Abarth 695 za najboljša v kategoriji “Mini Cars”, medtem ko je Abarth 124 Spider ponovil lanskoletni uspeh v razredu “kabrioleti do 50.000 evrov”. Gre torej za tretjo zmago, kar je najboljši dokaz izrazitega značaja in prepoznavnosti modelov v znamenju škorpijona, še posebno z vidika 70.obletnice znamke mini športnikov Abarth.

‘Legenda znamke z značko škorpijona se je nastala 31. marca 1949 in navdušuje še danes’ je ob prejemu priznanj med ostalim povedal Luca Napolitano, vodja blagovnih znamk Fiat in Abarth za regijo EMEA. ‘Obletnico bomo obeležili z novo, posebno serijo “70th Anniversary” modelov 595 in 124, kot tudi 595 esseesse in 124 Rally Tribute, ki sta nedavno debitirala v Ženevi.”

V letošnjem osmem tekmovanju “Best Brands” revije Auto Bild so sodelovali bralci tiskanih in spletnih izdaj revije, ki so z glasovanje povedali svoje mnenje glede nakupnih odločitev na področju avtomobilov, opreme, nadomestnih delov in storitev. Podrobno so ocenjevali 38 najpomembnejših blagovnih znamk, razvrščenih v 14 razredov, od malih avtomobilov do kabrioletov in športnih terenskih vozil. Ocenjevali so na osnovi meril, kot so oblikovanje, kakovost, razmerje med ceno in kakovostjo, zunanja podoba in storitve.