žABT z XNH predstavlja koncept vozila, ki se popolnoma ujema s trendi časa in predstavlja pravo premiero v več kot 125-letni zgodovini podjetja. Je prvi avtodom bavarskega podjetja. In ne bi smel biti samo sposoben tekmovati z najboljšimi na svojem področju, ampak naj bi po zagotovilih znamke ABT Sportsline predstavljal tudi resnično edinstveno možnost izbire. Skupaj s priznanimi partnerji v industriji se obsežno predeluje skupno 500 primerkov VW T6.1 s številnimi edinstvenimi podrobnostmi in funkcijami..

Namenjen je vsem tistim, ki si želijo razširiti svoja obzorja in jim največje udobje predstavlja ultimativno obliko svobode. Tako v vsakdanjem življenju kot v prostem času. Predstavljen bo na največjem sejmu potovanj in prostega časa na Bavarskem. Potekal bo od 22. do 26. februarja 2023.

Glede ekskluzivnosti in lahke konstrukcije se ABT XNH zagotovo lahko kosa z drugimi legendarnimi kompletnimi vozili priznanega bavarskega podjetja, kar ponazarja tudi privlačen aero kit. ABT Sportsline ima z Multivanom že kar precej izkušenj, saj je eden od prodajnih uspešnic v tuning programu. V tem primeru XNS vključuje sprednjo masko, sprednje in zadnje letve, dodatke stranskih letvic in privlačno zaključno folijo s konturnimi linijami.

Vrhunec predstavljajo 18-palčna platišča XNH v plemeniti sijajni črni barvi, zasnovana posebej za vozilo in opremljena s pnevmatikami Goodyear Eagle F1. ABT pa ne želi prepričati zahtevne stranke le s športno in privlačno zunanjostjo. Kot osrednji del je preoblikovanje kampiranja še posebej prelomno.

Notranjost avtodoma ABT, ki ga poganja dizelski motor s 150 KM (110 kW), je oblikovalo priznano podjetje VANING GmbH. ABT XNH se odlikuje z dizajnersko opremo, ki je tako funkcionalna kot plemenita, z visokokakovostno obdelavo tudi na nevidnih območjih. HPL, odporen proti praskam in enostaven za vzdrževanje, dopolnjuje notranjost z ročno izbranimi ploščami iz pravega lesa. Montažo vseh komponent vgrajuje Volkswagen Group Services GmbH,  strokovno podjetje za izdelavo posebnih vozil.

XNH omogoča občutno prostorsko prednost s 40 cm daljšo medosno razdaljo v primerjavi z običajnim T6.1. Razpored petih sedežev se ujema s prostorno kuhinjo z dvojno indukcijsko kuhalno ploščo, hladilnikom in mizo. Poleg tega je v zadnjem delu izvlečna zunanja kuhinja s plinskim štedilnikom. V podjetju so še posebej ponosni na samooskrbo z električno energijo, ki jo zagotavljajo fotovoltaični moduli. Kot shranjevalna enota je bila nameščena litijeva baterija, ki zagotavlja dovolj energije tudi v temi. Strokovno znanje in izkušnje za koncept izvirajo iz neštetih projektov elektromobilnosti, ki jih je ABT e-Line postavil na cesto v zadnjem desetletju. Kot primer, trenutno rabljeni VW T6.1 predelujejo v e-drive.

Prijaznost do okolja je tudi v specifikacijah ABT XNH. Avtodom ima visoko učinkovito toplotno izolacijo iz ovčje volne in recikliranega materiala. To zagotavlja nizke potrebe po ogrevanju in zagotavlja udobne temperature tudi v hladni sezoni. Proizvodnja se bo začela maja 2023 v podjetju Volkswagen Group Services GmbH v Hannovru.