TT RS Coupé iconic edition, ekskluziven in zmogljiv bo v Evropi omejen samo na 100 primerkov. S tržno premiero bo slavil četrt stoletja dolgo zgodbo o uspehu modela Audi TT Coupé. Že od svoje prve premiere leta 1998 je ta kompaktni športni kupe in za njim še roadster z jasno začrtanimi linijami navduševal po vsem svetu s prvinskim užitkom v vožnji in purističnim oblikovalskim slogom. V različici RS navdušuje z izjemno zmogljivostjo petvaljnega agregata in zvokom, ki zleze pod kožo. Omejena serija TT RS Coupé iconic edition poudarja čustveno značajske lastnosti s športnimi oblikovalskimi elementi, tako zunanjosti kot v notranjosti vozila.

Predvsem gre za specifični lak RS v nardó sivi barvi. Žlahtni sivi ton je poimenovan po legendarni italijanski dirkalni stezi Pista di Nardó, na kateri svoje prve kilometre preizkušajo tudi Audijevi modeli RS nabirajo svoje prve kilometre. Elegantni videz ustvarja bleščeče črna mreža hladilnika z matiranim črnim enodelnim okvirjem s poudarjenim napisom quattro z videzom matiranega titana. Enako velja za stranske pragove v črni sijajni barvi, tako kot Audijevi krogi in oznako modela TT RS na sprednjem in zadnjem delu ter na ohišjih zunanjih ogledal.

Elegantna in za to serijo ekskluzivna so tudi bleščeča črna 20-palčna aluminijasta platišča s 7 kraki in črno lakiranimi zavornimi. Delno matirani zadnji trikotni okni z ekskluzivnim napisom ‘iconic edition’ se ujemajo z markantnim temnim videzom Coupéja. Model TT RS Coupé iconic edition stavi na preizkušeni motor 2.5 TFSI z močjo 294 kW (400 KM) in največjim navorom v višini 480 Nm, ki ga je prispeval Audi Sport. doseže pri 280 km/h. Kompaktni športnik od 0 do 100 km/h pospeši v le 3,7 sekunde in doseže 280 km/h.

Motor se je s številnimi uspehi uveljavil v športnem avtomobilizmu, zato ga imajo pri Audiju za enega najbolj emocionalnih pogonskih sklopov. Visoka zmogljivost v serijski proizvodnji je petvaljniku od leta 2010 kar devetkrat zapored prinesla mednarodno priznanje za motor leta (nagrado International Engine of the Year).

Temno barvno shemo notranjosti dodatno poudarjajo premišljene podrobnosti iz programa Audi exclusive. Dvobarvni športni sedeži RS imajo stranice sedežev iz finega napa usnja sive barve, sredinski del sedežev pa iz alkantare prešit s satastim vzorcem v ognjičevo rumeni barvi. Na višini ramen črno alkantaro krasi ekskluzivno izvezen napis ‘iconic edition’. Audi navaja tudi ostale podrobnosti, kot črne predpražnike oplemenitene z vezenjem v ognjičevo rumeni barvi.

Sredinska konzola in vratni nasloni za roke so prav tako v sivi barvi premoga s kontrastnimi šivi v ognjičevo rumeni – enak vzorec pa se nadaljuje tudi na črnem ščitniku prikazovalnika Audi virtual cockpit. Na vratnih oblogah in na športnem usnjenem volanu RS z rumeno oznako na sredini zgoraj, bo voznik pod roko občutil črno alkantaro. Posebno vlogo ima izbirna ročica z oštevilčeno ploščico. Vsak od 100 primerkov te posebne serije bo tako pravi unikat. Posebni model bo mogoče naročiti od začetka oktobra 2022. V Nemčiji bo Audi TT Coupé iconic edition naprodaj za 113.050 EUR. Prodaja pa bo stekla v prvem četrtletju leta 2023.